Hopp til innhold

Sp-dronninga krever ro i rekkene

Tidligere Senterparti-dronning Anne Enger krever nå ro i rekkene etter den opprivende nestlederstriden. Hun mener den nye ledelsen har et stort ansvar for å framstå som samlet.

Anne Enger

ANSVAR OG FORPLIKTELSE: – Et så stort landsmøte har en forpliktelse og et ansvar for å følge opp dette på en god måte. Jeg er optimistisk for partiets framtid, sier tidligere Senterparti-dronning Anne Enger (arkivfoto).

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Mandag ble Ola Borten Moe gjenvalgt som første nestleder i Sp med knapp margin, etter en. Men Enger tror partiet nå kan samle seg igjen.

– Ja, absolutt, sier Enger, som ledet Sp mellom 1991 og 1999, til NRK.

Mens Trygve Slagsvold Vedum nærmest ble valgt enstemmig som ny partileder, viste avstemningen et splittet parti i nestlederkampen.

– Kanskje ville den ene halvdelen ha den ene ha den ene kandidaten, og den andre halvdelen ha den andre. Men partiet fikk begge to, og bedre kan det ikke gjøres, mener Enger.

– Begge nestlederne ønsker å bygge opp om lederen og bygge et godt team framover. Så jeg er svært optimistisk for framtida nå, fastslår hun.

(Saken fortsetter under videoen)

Borten Moe ble første nestleder i Sp

VIDEO: Ola Borten Moe ble mandag gjenvalgt som første nestleder i Senterpartiet.

Forpliktelse

Selv om nesten halve salen ikke ønsket at Moe skulle fortsette som nestleder, tror Enger at partimedlemmene vil slutte lojalt opp om den nye ledelsen.

– Landsmøtet hadde over 300 delegater, det har aldri vært så stort. Et så stort landsmøte har en forpliktelse og et ansvar for å følge opp dette på en god måte. Jeg er optimistisk for partiets framtid, sier Enger.

Senterungdommens tidligere leder Sandra Borch, som nå er fylkestingsrepresentant for Troms Sp, er lettet og glad over at Moe fortsatt er første nestleder i partiet.

Sandra Borch

ALT MÅ HA KOMMET FRAM: – Nå kan det ikke være flere drittpakker, brev eller annet igjen. Nå må alt ha kommet frem, sier Senterungdommens tidligere leder Sandra Borch.

Foto: Sørbø, Krister / NTB scanpix

– Det tror jeg var viktig for mange av våre medlemmer og for mange på grasrota, sier Borch til NRK.

– Luftet ut

Borch har vært en viktig støttespiller for Moe, og medgir at hun er sliten etter en intens innsats for å få ham gjenvalgt. Enkelte i Sp har blitt beskyldt for å drive en negativ kampanje for Moe, med baksnakkelser og lekkasjer, men Borch avviser å ha vært med på dette:

– Jeg har bare framsnakket Ola i alt jeg har gjort. Det eneste jeg har gjort i denne prosessen, er å skrive en kronikk om hvorfor han burde få fortsette, forklarer den tidligere lederen i Senterungdommen.

Hun tror Sp nå har valgt riktig ledelse, og ønsker at partiet skal se fremover etter en utfordrende periode.

– Nå kan det ikke være flere drittpakker, brev eller annet igjen. Nå må alt ha kommet frem. Nå har vi luftet ut, og hatt et demokratisk valg, og jeg tror det flertallet har landet på er til det beste for partiet, avslutter Borch.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger