NRK Meny
Normal

– Jeg visste alt, Carl I.

Carl I. Hagen har flere ganger hevdet at valgkomiteens leder ikke var kjent med at Hagen ville ha plassen i Nobelkomiteen. – Jeg visste godt om Hagens ønske, sier Ketil Solvik-Olsen.

Ketil Solvik-Olsen

Valgkomiteens leder Ketil Solvik-Olsen sier han var godt kjent med at Carl I Hagen ville inn i Nobelkomiteen, men at valgkomiteen likevel ikke ville ha ham.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Gang på gang har Hagen kommet med påstander om at vrakingen av ham som nytt medlem i Nobelkomiteen er Siv Jensens verk.

I notatet Hagen skrev til partiets stortingsgruppe etter vrakingen, hevder den tidligere Frp-formannen at lederen for valgkomiteen, Ketil Solvik-Olsen, ikke ante at han ønsket å sitte i Nobelkomiteen da Hagen ringte ham kvelden før saken ble avgjort.

Dermed ble Inger Marie Ytterhorn gjenvalgt.

Da Carl I. Hagen gjentok påstanden om komitélederens uvitenhet i «Viggo på lørdag», klarte ikke Solvik-Olsen å la det stå uimotsagt.

«Leder av valgkomiteen VISSTE»

Etter programmet la Solvik-Olsen ut følgende melding på Twitter:

«La meg slå fast at leder av valgkomiteen VISSTE at Hagen ønsket seg til Nobelkomiteen. :-) Ikke riktig påstand i #viggopålørdag om uvitenhet.»

Til NRK sier Solvik-Olsen:

– Jeg var godt kjent med at Carl I. Hagen ønsket seg inn i Nobelkomiteen. Men Siv Jensen har ikke tatt kontakt med meg for å pålegge meg å legge Carl inn som kandidat slik som Carl I. Hagen i utgangspunktet ønsket.

Carl I. Hagen Siv Jensen valgvake

Carl I. Hagen sier han og Siv Jensen aldri har vært venner. Nå setter han spørsmålstegn ved retningen Jensen styrer FrP.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Han sier videre at det er riktig at Hagen ringte ham dagen før stortingsgruppen skulle behandle saken.

– Vi hadde en høflig og grei samtale. Men det var åpenbart at han ikke var fornøyd med resultatet, sier Solvik-Olsen.

– I notatet står det at du «bekreftet at valgkomiteen var totalt ukjent med ønske en plass i Nobelkomiteen». Hvordan forklarer du det?

– Det er ikke riktig. At Carl I. Hagen var aktuell og ønsket seg inn i Nobelkomiteen var allment kjent. Dette valget har fungert akkurat slik det skal, men da uten det resultatet Carl I. Hagen ønsket seg.

«Da har han endret oppfatning»

Carl I. Hagen i "Viggo på lørdag"

Carl I. Hagen

Foto: NRK

Carl I. Hagen holder imidlertid fast på at Solvik-Olsen fortalte ham at han ikke hadde kjennskap til at Hagen ønsket å sitte i Nobelkomiteen.

Konfrontert med Solvik-Olsens uttalelser til NRK sier Hagen i en SMS:

«Da har han endret oppfatning fra kvelden før gruppemøtet, og på det møtet redegjorde også valgkomiteens talsmann at det ikke var andre relevante kandidater enn Ytterhorn.»

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger