Solbergs høyre hånd slutter: – Jeg er en veldig dårlig veskebærer

Sigbjørn Aanes går av etter over syv år som Erna Solbergs nærmeste rådgiver. Den avtroppende statssekretæren avslører sine største svakheter.

Sigbjørn Aanes har i flere år lagt ut bilder av seg selv hvor han holder veska til Erna. Nå innrømmer han at han er en elendig veskebærer.

VIDEO: – Jeg er en veldig dårlig veskebærer, sier Sigurd Aanes.

Nå har han sagt opp jobben for å prioritere å være pappa for sine tre barn. Men det er med vemod han slutter i en jobb han har elsket.

– Jeg har ikke rukket å angre enda, men det er en slags kjærlighetssorg, sa Aanes da han var gjest hos Dagsnytt atten.

Verst for dem som er hjemme

Jobben som statssekretær har tidvis vært krevende. Ettersom det ikke er en vanlig ni til fire jobb. Det har handlet om å spisse budskap og få frem hva Høyre mener er riktig.

Hva har vært det verste med å ha en slik jobb?

– Det er en vanskelig side med en slik jobb, og det er familien, de som sitter hjemme. Ofte får man spørsmål om ikke det er slitsomt i jobben, men for dem som sitter hjemme så er det nok av og til mer slitsomt. Det handler ikke bare om hvor mye man er borte men, det begynner å ringe tidlig om morgenen og det slutter sent, sier han.

Makt og innflytelse

Han har blitt kalt for Norges mektigste spinndoktor, blitt brukt som modell i fiksjon, i blant annet serien Mammon. Men han synes det er vanskelig å definere hvor mye makt han har hatt.

– Avgjørelsene er det til syvende og sist Erna Solberg, regjeringa og partiet som tar. Men det er klart, med det jeg har gjort i løpet av disse årene har man jo hatt makt.

Det å ha makt og innflytelse på det man gjør i samfunnet har betydd mye for Aanes – både gjennom kommunikasjon og politisk.

– Jeg er veldig opptatt av skolen og fremtiden barna mine skal ha, og det har betydd mye for meg i det virke jeg har hatt.

Blitt klokere

Sigbjørn Aanes forteller at han synes det var tøft i starten når partiet kom i regjering, det var mange uten erfaring.

– Jeg hadde jo aldri vært i et regjeringsapparat. Så den første perioden husker jeg som veldig krevende, rett og slett fordi det var så mye nytt. Men når man har holdt på en stund blir man jo klokere med årene, så det har gått bedre og bedre avslutter han.

Tidligere NRK-journalist Rune Alstadsæter overtar som statssekretær for statsminister Erna Solberg etter Sigbjørn Aanes.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger