Solberg: – Regjeringen har ikke konkludert om innstrammingsforslagene

STATSMINISTERENS KONTOR (NRK): Regjeringen møtte i morges forlikspartnerne for å snakke om de omstridte forslagene til asylinnstramminger.

Erna Solberg snakker til pressen etter møte med forlikspartnerne om asylforliket

DISKUTERTE ASYLINNSTRAMMINGER: Statsminister Erna Solberg og innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug møtte forlikspartiene for å diskutere asylinnstrammingene.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi har hatt et konstruktivt møte, hvor primærhensikten var å lytte til hverandre. Jeg synes det har vært gode innspill og diskusjoner, og vi vet bedre hvor vi står, sier statsminister Erna Solberg etter møtet.

– Vi tar med oss disse innspillene videre – regjeringen har ikke tatt beslutning om hvilke forslag vi skal fremme for Stortinget, sier Solberg.

Innvandrings– og integreringsminister Sylvi Listhaug understreker likevel at regjeringen kommer til å legge frem de forslagene de mener er nødvendige.

– Det har vært et godt møte med en konstruktiv tone. Vi kommer til å ta med innspillene, men vi kommer til å fremme de innstrammingsforslagene vi mener er nødvendig, sier Listhaug.

Hun varsler at de blir fremmet for Stortinget over påske.

Hareide: – Blir ingen blåkopi av opprinnelige forslag

KrF-leder Knut Arild Hareide tolker Listhaug dithen at regjeringen kommer til å gjøre endringer i de 40 innstrammingsforslagene regjeringen la frem i romjulen.

– Det Listhaug sier, betyr at det ikke blir en blåkopi av de forslagene som kom i romjulen, men at regjeringen – i lys av høringen som har vært – ser at den er nødt til å justere og endre, sier Hareide.

– Jeg tror regjeringen forstår nå at de er nødt til å justere kursen. Vi er godt fornøyde med at forslagene regjeringen la frem i romjulen, ikke er noen fasit for hva regjeringen kommer med til Stortinget i april.

– Blant de strengeste i Europa

I november i fjor ble Høyre, Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Venstre enige om et forlik om innstramminger i asylpolitikken.

SV og Miljøpartiet De Grønne var de eneste stortingspartiene som sto utenfor forliket.

Like før nyttår la innvandrings– og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) frem regjeringens 40 forslag til innstramminger i flyktning- og asylpolitikken.

– Vi kommer til å få en asylpolitikk som er blant de strengeste i Europa. Det er helt nødvendig hvis vi skal ta imot, bosette og integrere dem som kommer hit, sa Listhaug da.

Forslagene ble møtt med kritikk fra flere hold i høringsrunden. Regjeringens støtteparti Venstre endte med å si nei til alle innstrammingsforslagene.

Støre: – Burde ha hatt møtet tidligere

I morges møtte regjeringen de andre forlikspartiene. Ifølge Statsministerens kontor var hensikten å gå grundig gjennom høringsforslagene, oppklare uavklarte spørsmål og kartlegge hvilke punkter som er vanskeligst for de ulike forlikspartnerne.

– Jeg synes det er positivt at de tar dette møtet og lytter. Jeg mener vi burde ha hatt det tidligere, og de burde også ha hatt den tonen som nå er mellom partiene, tidligere – også i offentligheten, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger