Solberg og Jensen møtes mandag for å gå gjennom Frps krav

Statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) har avtalt et møte mandag for å gå gjennom Frps kravliste.

Siv Jensen Erna Solberg

MØTES: Siv Jensen har varslet en rekke krav som må innfris for at Frp skal fortsette i regjering. Til uken skal hun møte statsministeren.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi har avtalt et møte mandag der Siv Jensen vil gå gjennom de tiltakene Frp har varslet at de vil legge fram, heter det i en felles uttalelse fra Solberg og Jensen til NTB.

Kravliste

Jensen har truet med å forlate regjeringen etter at norske myndigheter mot Frps vilje nylig bidro til å hente hjem en IS-siktet kvinne og hennes syke sønn fra Syria.

Saken har utløst voldsomme reaksjoner internt, og Frp-ledelsen jobber nå med en liste med krav til de tre øvrige partiene for at de skal forbli i regjering.

Torsdag trakk Jensen selv fram terrorsikring, trygghet for innbyggerne, streng og rettferdig innvandringspolitikk, reduserte skatter og avgifter og videre utbygging av infrastruktur som sentrale Frp-saker hvor partiet kan tenkes å kreve større gjennomslag.

I morges tok Oslo Frps leder Tone Ims Larssen til orde for full stans i bosetting av flyktninger i Oslo og innstramming av reglene for familiegjenforening.

– Ikke grunnlag for reforhandling

I Debatten på NRK i går understreket statsminister Solberg at det ikke er aktuelt å reforhandle regjeringsplattformen.

– Alle regjeringspartier kan fremme saker overfor regjeringen. Men det er ikke grunnlag for å gjøre store endringer i Granavollenplattformen nå, sa Solberg.

Siv Jensen hadde lite nytt å komme med da hun møtte pressen i formiddag:

– Frps ledelse jobber nå med å gi våre svar på dette. Jeg har ikke noe mer å si akkurat nå, og jeg kommer tilbake til dere når jeg har noe mer å si, sa en ordknapp Jensen til NRK.

KrF: Ikke sånn vi bygger lag

Både KrF og Venstre har vært avvisende til å reforhandle regjeringsplattformen.

Parlamentarisk leder i KrF Hans Fredrik Grøvan sier saken om IS-kvinnen ikke gir grunnlag for å forhandle på nytt.

– Vi har en fremforhandla plattform som balanserer synspunktene til regjeringen og den forholder vi oss til, sier Grøvan til NRK.

Grøvan mener det er spesielt at når Frp først har tatt dissens i saken, krever å bli godtgjort med nye gjennomslag.

– Det er ikke sånn vi jobber når vi skal bygge et samarbeid mellom fire partier, sier Grøvan.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger