Solberg må svare om Anundsens video

Statsminister Erna Solberg (H) får en rekke spørsmål fra opposisjonen om skrytevideoen til justisminister Anders Anundsen (Frp).

Erna Solberg

MÅ SVARE: Både KrF og Venstre vil ha svar fra statsminister Erna Solberg på hva hun mener om bruken av embetspersoner i videoen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB Scanpix

Anundsen fikk tirsdag kritikk fra mange hold for bruk av skattepenger og hans beskrivelse av mediene i informasjonsvideoen «Trygghet i hverdagen».

Kritikerne mener også at hans intervju i videoen av embetsverket som sannhetsvitner er problematisk.

Martin Kolberg (Ap), leder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, sier til VG at han forventer tydelige svar fra Solberg.

– Det er to forhold statsministeren må avklare. Det ene er om hun kan stå inne for den bruken av embetsverket som skjer i denne filmen. Det andre er om hun deler synet til justisministeren om norsk presse, sier Kolberg til avisen.

– Har sendt brev til Solberg

Regjeringens støttepartier KrF og Venstre vil også ha svar fra Solberg.

– Det er svært viktig at statsminister Erna Solberg avklarer hva hun mener om måten disse embetspersonene brukes på i videoen. Hennes syn er viktig at nå kommer fram, sier KrF-leder Knut Arild Hareide.

Venstre-leder Trine Skei Grande har ifølge DN.no allerede sendt brev til Solberg hvor hun ber om svar på flere spørsmål.

Erna Solberg var tirsdag opptatt med en budsjettkonferanse og kunne ikke svare på spørsmål om saken, melder NTB.

Nekter å fjerne videoen

Justisminister Anders Anundsen

Justisminister Anders Anundsen.

Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

Anundsen på sin side sier han ikke ønsker å fjerne videoen og at han heller ikke angrer på at den ble laget.

– Jeg angrer absolutt ikke. Informasjonsarbeid er en viktig del av et departements virksomhet, og vi har gjennomført veldig mange tiltak i justis- og beredskapssektoren. Derfor har det vært viktig for oss å komme med den informasjonen, sier Anundsen til NRK.

Justisministeren mener det blant annet ble gitt et feilaktig bilde av regjeringsarbeidet da det like før sommeren ble hevdet at det ikke var gjort noe på sikkerhet- og beredskapsområdet siden 2011.

– Jeg mener det er viktig at vi får frem hva som faktisk blir gjennomført, ikke minst på et så viktig område som samfunn, sikkerhet og beredskap. Det har også vært viktig å korrigere det inntrykket som ble skapt før sommeren, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger