Hopp til innhold

Sofie slår tilbake mot Skarvøy

Kvinnen som danset med Trond Giske reagerer på at VG-journalist Lars Joakim Skarvøy hevder hun har endret sin versjon. – Han sier indirekte at jeg lyver, sier hun til TV2.

SITATBRÅK: NRKs etikkredaktør forklarer.

Kvinnen, som etter eget ønske omtales med fornavnet Sofie, reagerer kraftig på at VG-journalist Lars Joakim Skarvøy står fast på at han ikke feilsiterte henne.

Rett før mediehuset la fram sin internevaluering i går, ble Skarvøy intervjuet av NRK. Han beklaget at han hadde presset henne, men sto samtidig på sitt:

– Jeg kan ikke svare på hvorfor hun forteller en annen versjon av hva hun fortalte meg nå, enn det hun fortalte meg under de samtalene vi hadde sammen.

Sofie (27) finner seg ikke i denne fremstllingen.

– Han sier indirekte at jeg lyver. Det er det jeg reagerer på. Så da står han der og lyver selv, sier Sofie til TV2 i dag.

NRK har forsøkt å få tak i Skarvøy etter Sofies uttalelser til TV2, men ikke oppnådd kontakt.

– Ikke ubehagelig

Sofie avviser at hun ga Skarvøy inntrykk av at møtet med Giske på Bar Vulkan i Oslo var ubehagelig.

– Jeg syns det er sykt i det hele tatt at noen tror det har vært ubehagelig det møtet på Vulkan. Jeg kan ikke komme med noe mer nå. Det var bare tull. Det var ikke noe ubehagelig i det hele tatt, sier Sofie, som sier hun ikke har hatt noe kontakt med Trond Giske etter møtet på Bar Vulkan.

Ifølge TV2 vurderer hun å klage VG inn til PFU, og har skaffet seg advokat.

FORSVARTE SEG: VG-journalist Lars Joakim Skarvøy hevder kvinnen har endret sin versjon.

Kritisk til egen journalist

VG-journalist Lars Joakim Skarvøy som intervjuet Sofie er blitt enig med VG om å ta seks måneders lønnet permisjon. Sjefredaktør Gard Steiro blir sittende.

Mens Steiro trakk seg fra intervjuavtalene med Dagsnytt 18 og Dagsrevyen, har nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken gått hardt ut mot Skarvøys uttalelser.

– Det er ikke holdbart at han sier det han sier i den settingen. For vi har trukket det sitatet, sa Håndlykken i Dagsnytt 18 torsdag.

– Jeg står ikke inne for at det blir sagt nå på det tidspunktet, og det er ikke i tråd med det rapporten konkluderer med. Nemlig at dette sitatet aldri skulle kommet på trykk i VG, sa Håndlykken, som sier hun tror på Sofie.

KRITISK TIL JOURNALIST: VGs nyhetsredaktør Tora Bakke Håndlykken

Mener de sviktet

Onsdag kveld la VG fram den interne evalueringen etter Giske-saken. De konkluderte med at de sviktet i håndterngen av kvinnen i dansevideoen. De mener hun ble satt under et sterkt press, og sitert på utsagn som hun ikke kan stå inne for.

De fant ikke grunnlag for å konkludere med at reporteren bevisst har fabrikkert et utsagn fra Sofies side.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger