NRK Meny
Normal

Ny SMS-bølge mot Dagbladet

Den tredje bølgen av tekstmeldinger rettet mot Dagbladet, er i omløp blant muslimer i Norge. - Ikke kjøp avisen, er oppfordringen.

Tekstmelding for boikott av Dagbladet
Foto: NRK

«Over 400 butikker har nektet å selge avisen», heter det i dagens tekstmelding.

Venstrepolitiker og jurist Abid Q.Raja kjenner det muslimske miljøet godt. Han bekrefter at det er snakk om en ny stor bølge av tekstmeldinger i dag.

Ukjent for Dagbladet

- Jeg har ikke hørt om denne aksjonen, men har liten sans for den. Debatter og demonstrasjoner er greit, men boikottaksjoner synes jeg folk skal slutte med, sier sjefredaktør i Dagbladet, Lars Helle.

Avisen har fått mye motbør etter at den skrev om at det på nettsidene til Politiets sikkerhetstjeneste lå en lenke til en karikaturtegning av Muhammed. 3000 muslimer deltok i en stor demonstrasjon i Oslo .

Avisen fikk tipset om tegningen av Arfan Bhatti, og trykket karikaturen som en illustrasjon til nyhetssaken. Etterpå var Bhatti en av initiativtakerne til demonstrasjonen. Flere mente Dagbladet lot seg bruke .

- La sårene gro

Abid Raja

Venstrepolitiker og jurist Abid Q.Raja

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Blant dem var Venstrepolitiker og jurist Abid Q.Raja som ba folk la være å demonstrere . Han har også fått tekstmeldingen.

- Egentlig skulle jeg ønske at vi snart kan legge dette bak oss og la sårene gro. Jeg tror det hadde vært lettere om Dagbladet hadde innrømmet at avisen er blitt brukt av kriminelle elementer, sier Abid Q.Raja.

Sjefredaktør Lars Helle er ikke innstilt på å innrømme noe. - Dagbladet har alltid forholdt seg uærbødig til religiøse autoriteter, sier han.

Men har det vært verdt det?

- Hvis du spør om det var nødvendig å trykke karituren, er svaret ja, sier Helle. Han liker ikke sms-aksjonen, men det gjør Raja. Han kommer ikke til å sende meldingene videre til andre, men er glad for at aksjonsformene er lovlige.

- Rammer ikke blindt

- Dessuten er det en mer målrettet aksjon enn da taxisjåførene parkerte drosjene sine i protest. Det rammet en uskyldig tredjepart.

Jeg håper vi snart legge denne nye karikaturstriden bak oss, men Dagbladet har nok grunn til å være bekymret, sier Venstrepolitikeren. Han har hørt om mange butikker i Oslo og Akershus som har fjernet Dagbladet fra avisstativene.

- Det gjelder ikke bare innvandrerbutikker, men også norske kjøpmenn som har reagert på trykkingen av karikaturtegningen, ifølge Abid Q. Raja.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger