Smitterekord i India for andre dag på rad

For andre dag på rad rapporterer India om rekordhøye smittetall. Lørdag er 95.570 nye tilfeller av korona oppdaget.

Smitte i India

REKORDHØYT: Lørdag har over 95.000 indere testet positivt på koronatest.

Foto: Arun Sankar / AFP

Ingen andre land har så mye smitte registrert på én enkelt dag som India.

Så langt er 4,65 millioner indere smittet av korona, som gjør India til verdens nest mest smittede land etter USA, som har mer enn 6, 4 millioner tilfeller. Bare den siste uken har India registrert 1 million smittede.

Så langt har 77.768 indere dødd som følge av koronaviruset, ifølge Worldometers.

AP Week in Pictures Asia

KORONA DØDSFALL: En indisk kvinne sørger over sin døde ektemann på et krematorium i India.

Foto: Anupam Nath / AP

192.121 nye koronatilfeller på to dager

Fredag 11. september ble det registrerte 96.551 nye smittetilfeller i India. Det er det høyeste antallet som noensinne er blitt registrert i et land på én enkelt dag. Lørdag ble det registrert 95.570.

Delstaten Maharashtra vest i India er den hardest rammede delen av India og provinsen verden, med over en million smittede registrert fredag kveld, skriver Reuters.

Virus Outbreak India

PÅ 2. PLASS: India er nå det andre mest smittede landet i verden etter USA: Smitten sprer seg på landsbygda der det er lite tilgang til helsehjelp.

Foto: Anupam Nath / AP

Dersom staten som også er Indias rikeste, hadde vært et land, ville de konkurrert med Russland som har det fjerde høyeste antallet smittede globalt.

– Jeg er så skuffet over pandemisituasjonen i India, sier Bhramar Mukherjee, professor i biostatistikk og epidemiologi ved University of Michigan, som har fulgt Indias COVID-situasjon nøye, på Twitter.

Laster Twitter-innhold

De fleste smittede er registrert i statene Uttar Pradesh, Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Karnataka og Maharashtra.

Testing i India

MASSIV TESTING: Helsearbeidere samler inn tester blant på et helsesenter for pasienter med spedalskhet i Ahmedabad i India.

Foto: Sam Panthaky / AFP

I begynnelsen var smitteutbruddet i India konsentrert i de store byene. Nå øker antall smittetilfeller registrert i mindre byer og på landsbygda.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger