Små forsinkelser i fly-Norge

På grunn av et nytt innflygningssystem ved flyplassene på Østlandet, vil det ut over dagen - og i tre uker fremover - være forsinkelser i flytrafikken, varsler Avinor.

Forsinkelser på OSL Gardermoen

Torsdag morgen er det små forsinkelser i flytrafikken på Gardermoen, men det kan bli værre utover dagen.

Foto: NRK

Endringen til systemet som kalles Point Merge System (PMS), vil etter hvert gi både pilotene og flygelederne en større grad av forutsigbarhet når flyet nærmer seg flyplassen.

Sjekk ditt fly

Men i dag kan passasjerene vente forsinkelser på mellom 15 minutter og én time.

Rundt klokken 8 i dag er omtrent ti fly forsinket i opptil en halv time. Forsinkelsene forskyves utover dagen.

Vanligvis har Gardermoen 65 flygninger i timen i rushtiden og 60 i de andre periodene. Mellom kl 6 og 9 torsdag morgen, vil det bare være 15 flygninger inn og 15 flygninger ut av flyplassen per time.

– Passasjerer som skulle ha flydd med innstilte flygninger eller forsinkede fly, må ta kontakt med flyselskapet, opplyser informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn Gardermoen til NRK.

Fly på OSL Gardermoen

Omleggingen til en nytt system er godt planlagt, slik at det ikke vil bli kansellerte fly.

Foto: NRK

Forsinkelser frem til påske

Det er få større forsinkelser i morgentimene i dag, blant annet på grunn av mindre trafikk. Flyselskapene har lenge visst om og planlagt for denne dagen. Men det varsles likevel at det kan komme forsinkelser utover dagen.

I forbindelse med innføringen av PMS vil kapasiteten ved Gardermoen sakte bygges opp, og det vil være små forsinkelser i tre uker fremover.

Norsk luftrom er først i verden med det nye innflygningssystemet Point Merge System. Dette vil gi både pilotene og flygelederne en større grad av forutsigbarhet når flyet nærmer seg flyplassen, skriver Avinor på sine sider.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger