Sluttpakker svekker sikkerheten

Som et ledd i sammenslåingen med Hydro, får alle over 58 år på Mongstad tilbud om en god sluttpakke. Tillitsvalgte tror det går ut over sikkerheten.

Mongstad
Foto: Kyllingmark, Chris / SCANPIX

Statoil Mongstad, Norges største oljeraffineri med 600 ansatte. Her vil eldre arbeidstakere fra neste år få tilbud om gode sluttpakker.

- Det er vel så godt at jeg tror ikke noen av oss som jobber her på Mongstad vil si nei, takk til det. Jeg har snakket med mange som er positive og de gleder seg som unger på julaften, sier en av de ansatte, Johannes Hauge.

Tilbudet om sluttpakker skal hjelpe oljekonsernet med å kvitte seg med overtallige etter fusjonen mellom Statoil og Hydro. De som godtar sluttpakken får 70 prosent lønn fram til de blir 67 år, også dersom de får seg ny jobb.

- Det gir et sterkt innhugg i antall personer dersom alle vil gå. Det jeg frykter er at vi mister dem med mest kompetanse. Vi vil få inn folk med mindre kompetanse som skal læres opp og i mellomtiden er jeg redd at dette vil svekke sikkerheten vår, sier Per Harald Holgersen, også ansatt på Mongstad.

- Det kan være at vi må prate med folk der det får urimelige utslag. Kanskje vi må få folk til å stå litt lenger i jobben for å sørge for en god overgang, sier Jan-Eirik Feste, som er hovedtillitsvalgt i SAFE, fagforbundet for ansatte i energisektoren.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger