Hopp til innhold

Slutt på TV-lisens fra nyttår

100 personer ved lisenskontoret i Mo i Rana mister jobben når TV-lisensen avvikles fra nyttår og erstattes av ny finansieringsordning for NRK.

NRK Marienlyst

Fra 2020 trenger du ikke lenger å betale tv-lisens.

Foto: Petter Sommer / NRK

NRKs lisensavdeling avvikles fra 1. januar 2020 som følge av ny finansieringsordning. Endringen medfører at NRKs lisensavdeling i Mo i Rana i Nordland legges ned.

Beskjeden ble gitt i et møte hos Kulturdepartementet, der kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen, økonomidirektør i NRK Andreas Norvik, ordfører i Rana kommune Geir Waage og nasjonalbibliotekar Aslak Sira Myhre til stede.

På det samme møtet la Kulturdepartementet frem planer for opprettelse av 70 nye arbeidsplasser ved Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana.

Regjeringen, ved kulturminister Trine Skei Grande, har varslet at forslag til ny finansieringsmodell for NRK er en del av innholdet i mediemeldingen som legges frem i morgen, fredag.

100 personer mister jobben

– Det har lenge vært bred enighet om at NRK trenger en mer fremtidsrettet og forutsigbar finansieringsmodell. Samtidig får dette konsekvenser for NRKs lisensavdeling. Det er selvfølgelig en tung beskjed å få for våre medarbeidere ved lisensavdelinga, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Eriksen sier han samtidig er glad for regjeringens planer om nye arbeidsplasser ved Nasjonalbiblioteket.

Thor Gjermund Eriksen

Thor Gjermund Eriksen, kringkastingssjef, NRK

Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Andreas Norvik, økonomidirektør i NRK, er i ettermiddag i Mo i Rana. Sammen med ledelsen ved Lisensavdelinga har han kalt inn til et allmøte for å informere medarbeiderne.

– Det viktigste nå er å ivareta medarbeiderne som rammes. Hver enkelt har stått på og gjort en uvurderlig jobb for NRK, og vi skal gjøre det vi kan for å sikre en ryddig og trygg prosess fremover, sier Norvik.

NRK Lisensavdelinga ble etablert for 27 år siden og har 100 medarbeidere.

Forslag til fremtidig finansieringsmodell for NRK blir presentert når mediemeldingen legges frem under Landslaget for lokalavisers (LFL) landsmøte 2019 i Drammen i morgen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger