Slottsforvalter fratrer sin stilling etter alvorlig tillitsbrudd

Slottsforvalter Ragnar Osnes har på bakgrunn av brudd på Hoffets interne retningslinjer valgt å fratre sin stilling med umiddelbar virkning.

Slottsforvalter Ragnar Osnes

Slottsforvalter Ragnar Osnes fratrer sin stilling med umiddelbar virkning.

Foto: Alf Ivar Martinsen / NRK

Brudd på retningslinjene ble avdekket ved en intern gjennomgang, skriver Kongehuset på sine hjemmesider.

– Tillitsbruddet er alvorlig, og derfor har jeg akseptert hans umiddelbare fratreden. Det kongelige hoff vil som en konsekvens av funnene i den interne undersøkelsen, gjøre en vurdering av omfang og fullmakt i stilling som slottsforvalter, sier hoffsjef Gry Mølleskog.

Dagbladet får bekreftet av Hoffet at den interne gjennomgangen ble igangsatt etter at Dagbladet i forrige uke sendte en rekke spørsmål om byggearbeider og et av de seneste årenes prosjekter i Slottsparken.

Avisa ble kontaktet i dag av hoffet om spørsmålene avisen sendte forrige uke. Spørsmålene som Dagbladet stilte er ikke blitt besvart av hoffet.

Det er uklart hvilke interne retningslinjer Slottet mener Ragnar Osnes skal ha brutt.

NRKs reporter Kristi Marie Skrede følger kronprinsparets reise i Latvia.

Osnes har vært rådgiver for kongefamilien siden 90-tallet, og har hatt en sentral rolle i oppgraderingen av Slottet og andre kongelige eiendommer. Han er utdannet arkitekt og har eget firma ved siden av jobben på Slottet. Og han har tegnet bygg på kongefamiliens private eiendom.

NRK har spurt hoffet om ytterligere kommentar, men fått nei. Heller ikke Kronprinsen på reise i Baltikum vi kommentere saken nå.

Ragnar Osnes, slottsforvalter

Slottsforvalter Ragnar Osnes viste frem sjablongmalte vegger og andre detaljer da Slottskapellet var nyoppusset i 2004.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kongen tar #metoo-grep

Det kongelige hoff med største underskudd på ti år

SISTE NYTT

Siste meldinger