Skal redde NSB med punktlighet

JERNBANETORGET: NSBs nye konsernsjef Geir Isaksen har ingen problemer med å takle kritikk fra frustrerte togpassasjerer, og lover å rydde opp i kaoset med fokus på punktlighet og kapasitet.

Geir Isaksen

KLAR FOR NSB: Geir Isaksen er mer vant til hav og fisk enn togskinner, men er forberedt på miljøskifte når han overtar toppstillingen i NSB til høsten. Her på perrongen på Oslo S. tirsdag formiddag.

Foto: Holm Morten / Scanpix

Kort tid etter at han ble annonsert som den nye konsernsjefen i NSB tirsdag formiddag, møtte Isaksen både presse og togpassasjerer på Jernbanetorget i Oslo.

– Jeg vil fokusere på punktlighet og kapasitet. Jeg er forberedt på å tåle kritikk fra folk, men ønsker likevel at folk skal si akkurat hva de mener, sier den nye konsernsjefen til NRK.

Fra fisk til tog

Isaksen har 15 års bakgrunn som konsernsjef for oppdrettsselskapet Cermaq ASA - et av verdens største selskaper innen fiskeoppdrett og fiskefôr.

Han er ikke redd for at overgangen fra fisk til tog blir for stor.

– Selv om jeg ikke har jobbet med transport tidligere, har jeg god erfaring med å lede et stort selskap med alt det innebærer. Jeg syns dette er en veldig viktig jobb og mener det er mange flinke folk i NSB. Vi kan snu den negative trenden sammen, sier han.

Overfor NTB understreker Isaksen at han ikke har satt opp noen definitiv prioriteringsliste ennå, men at togtrafikken i Oslo og nærområdene får tett oppfølging.

– I områder med stort press, må kollektivtilbudet virke godt, sier han.

Får støtte

Både NSB og regjeringen har store forventninger til den nye sjefen.

– Ved ansettelsen av Geir Isaksen har vi fått en konsernsjef som vil ta vare på det beste av den erfaring, kultur og kompetanse som finnes i NSB og kombinere dette med de grep som er nødvendig for å fornye og videreutvikle NSB-konsernet, sa styreleder i NSB Ingeborg Moen Borgerud da utnevnelsen ble kjent.

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa mener Isaksen har de beste forutsetninger for å levere et godt resultat.

– Han har ledet utviklingen av Cermaq fra en statlig forvaltningsvirksomhet til et stort børsnotert, internasjonalt konsern. Dette må nødvendigvis ha vært en stor og krevende prosess. Jeg har også registrert at Cermaq leverte meget gode resultater for 2010, sier samferdselsministeren.

Få søkere

Etter at den forrige NSB-sjefen, Einar Enger, sluttet i stillingen 13. mai har NSB slitt med å fylle toppstillingen. Da den opprinnelige søknadsfristen gikk ut 17. februar i hadde konsernet fått tre søknader - hvorav kun én ble betegnet som «til en viss grad kvalifisert».

Isaksen begynner i den nye jobben som konsernsjef senest 1. oktober. I mellomtiden fortsetter konstituert konsernsjef Arne Fossen i førersetet.

Les også: NSB-topp skylder på politikerne

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger