Hopp til innhold

Slik overvåker foreldre barna

Det er kommet flere dingser på markedet som kan følge barnet ditt med GPS-teknologi.

Tinitell, armbånd med GPS, for barn

GPS-SPORING: Tinitell leverer armbånd for barn.

Foto: Tinitell

  • Sporingspartner leverer blant annet sporingsbrikker som kan brukes som halsbånd for hunder og sporingsenheter for barn, turgåere og demente. Sier de får flest henvendelser fra foreldre som har barn med spesielle behov eller pårørende til demente.
  • Hamingja selger GPS-brikke som kan festes til vest i barnehagen eller på ranselen til skolebarn. Man kan i prinsippet følge hvor barnet er hele veien, men systemet stilles normalt inn slik at man varsles via SMS når barnet ankommer/forlater skolen og når det ankommer/forlater hjemmet.

  • GPS-armbånd. Tinitell er et lite armbånd med en enkel telefonfunksjon og en GPS-sender. Alt barnet trenger å si for å ringe mammaen sin er for eksempel «Mamma!». Har vært promotert i over et år, og blir tilgjengelig for norske kunder fra oktober.

  • Mobilapper: Life 360, FindmyIphone, GPS Tracker, Footprints. Det kan gjøres både åpent og i skjult. Noen løsninger lar også den som blir overvåket få skru av funksjonen.

  • Safemate selges blant annet på Elkjøp. Safemate er en sikkerhetsalarm som sender informasjon om hvor du er til venner og familie med et knappetrykk. Du kan også legge til opptil fire telefonnumre som blir oppringt når du utløser alarmen. Den første som svarer kan du også snakke med. Dersom et skolebarn har dette for eksempel i sekken sin vil man kunne følge med på hvor jenta eller gutter beveger seg. Man kan også sette opp produktet slik at man får en alarm dersom man beveger seg utenfor en satt sone.

Dette sier leverandørene:

Elkjøp/Lefdal

– Ulike produkter med GPS-sendere, inkludert dem til bruk spesielt for barn, er noe vi vet det er økt oppmerksomhet rundt og som vi i Elkjøp derfor følger tett for tiden. Vi har allerede enkelte slike produkter tilgjengelig for salg, og er i disse dager i ferd med å vurdere flere andre som snart kan være klare for butikkhyllene, sier kommunikasjonssjef Øystein Schmidt i Elkjøp.

Tinitell

– Vi har laget en liten, enkel telefon som barn kan bruke med kun en knapp. Vi vil at foreldrene skal kunne være trygge med tanke på at de hele tiden kan nå barna. Barna får et morsomt kommunikasjonsverktøy som gjør at de kan leke som de ikke kunne gjort ellers, sier den svenske opphavsmannen Mats Horn.

Spy Shop

– Vi har fått noen henvendelser fra foreldre som ønsker en brikke de kan legge i ranselen, uten at barna merker det. Det dreier seg om barn i barneskolealder. Men vi har ikke noe utstyr for det som vi vil anbefale. Leter fortsatt etter de gode produktene, sier en selger i butikken.

AKTUELT NÅ