Hopp til innhold

Slik kartlegger politiet den mistenktes bevegelser i Tina-drapet

Politiet undersøker om mobildata, basestasjoner og nye avhør kan knytte den mistenkte mannen i 50-årene til det uløste drapet. En telefonsamtale den natta Tina ble drept, kan si noe om hvor i Stavanger mannen befant seg.

Tina Jørgensen-saken

UNDERSØKER TELEFONSAMTALE: Politiet undersøker om mobildata fra den natta Tina Jørgensen forsvant kan gi nye svar i drapsgåten.

Foto: Privat/ Erlend Frafjord / NRK

Mannen i 50-årene er mistenkt for å ha drept Tina Jørgensen, men politiet har bekreftet at de ikke har noe DNA som knytter ham til saken.

Politiadvokat Fredrik Martin Soma bekrefter overfor NRK at de har blitt gjennomført en rekke nye vitneavhør etter at mannen ble varetektsfengslet fredag i forrige uke.

– Jeg har ikke antallet på hvor mange avhør som er tatt eller som planlegges, men det er personer som har vært inne til avhør før og personer som ikke tidligere er avhørt, sier han til NRK.

Han bekrefter at det samme gjelder for Birgitte-saken, hvor mannen nå er siktet for drap. De to sakene etterforskes nå parallelt av politiet i Sør-Vest politidistrikt. De opplyser at ca. 20 etterforskere nå ser på sakene på nytt.

Nye og gamle undersøkelser

Politiets etterforskning i Tina-saken dreier seg nå mye om å kartlegge mannens bevegelser den natta 20-åringen ble drept.

Fredrik Martin Soma, politiadvokat

NYE AVHØR: Politiadvokat Fredrik Martin Soma sier at de har kommet i kontakt med helt nye vitner i både Tina- og Birgitte-saken.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Det dreier seg om nye avhør av vitner. Det dreier seg om gjennomgang av opplysninger som allerede ligger i materiale og det dreier seg om tekniske undersøkelser, sier politiadvokaten.

Han ønsker ikke å gå noe nærmere inn i hva de nye tekniske undersøkelsene går ut på.

– Han er mistenkt for drapet, og derfor er det viktig å kartlegge hvor han befant seg da Tina forsvant og ble drept, sier Soma.

Ifølge forsvarer Stian Kristensen samarbeider mannen i 50-årene med politiet i avhør, men nekter for å ha noe med de to drapene å gjøre.

Undersøker telefonsamtale drapsnatta

Den mistenkte mannen var bosatt på Haugalandet, men var i Stavanger den dagen 20 åringen ble drept.

Det store spørsmålet for politiet er derfor å finne ut hvor i Stavanger han var den natta Jørgensen forsvant. Det kan et anrop fra den mistenktes telefon si noe om.

I et avhør i 2001 sa mannen at han kanskje ringte en kvinnelig bekjent helgen 23. til 24 september, men forklarte at han ikke husker hva hun het eller når samtalen skal ha funnet sted.

I et avhør i 2013 forklarte han at han ikke husket hvor han var da han prøvde å nå henne på mobilen.

Tina Jørgensen forsvant etter en bytur i Stavanger i september i 2000, hun ble funnet av politiet i en kum ved Bore kirke.

ÅSTEDET: Tina Jørgensen ble funnet her, skjult i en kum ved Bore kirke. Hun ble funnet flere uker etter den siste bekreftede observasjonen.

Foto: Carina Johansen / NTB

Politiet har etter det NRK får opplyst, identifisert det utgående anropet. Det skjedde klokka 01.22 på natta. Dette anropet ble ikke besvart.

Tidspunktet for anropet er viktig for politiet. Det skjedde bare minutter før den siste observasjonen av Tina Jørgensen. Ca. klokken 01.30 ble hun sett på vei hjem til leiligheten sin på Grasholmen. Ingen har sett henne i live etter dette.

– All bruk av mobiltelefon, eller andre kommunikasjonsmidler som mistenkte og siktede har hatt i disse sakene er relevante for politiet. Det er spor vi jobber videre med, sier Soma

Sitter på basestasjon-info

NRK vet at den kvinnelige bekjente var i politiavhør i 2013. Et av temaene der var telefonsamtalen på drapsnatta.

Overfor NRK bekrefter den kvinnelige bekjente at det var politiet som kontaktet henne om det ubesvarte anropet.

Politiet vil ikke kommentere det ubesvarte anropet, men sier at mobildata og basestasjoner er noe som undersøkes.

– I Tina-saken er det innhenta basestasjonregisteringer som ligger i saken fra før og er en del av etterforskningsmaterialet vårt, sier Soma.

Som NRK har skrevet tidligere, sitter politiet med en fullstendig oversikt over all telefontrafikk som gikk via sentrale basestasjoner i byen den natta 20-åringen forsvant.

Dette gjelder både basestasjoner i Stavanger sentrum, på det antatte åstedet ved Grasholmen rett utenfor sentrum og ved Bore kirke i Klepp kommune hvor liket ble dumpet.

Siste pressemelding fra politiet.

Siste pressemelding fra politiet.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger