Søstrene som har designet hijaben har foreløpig ikke vært i kontakt med politidirektoratet, men ønsker å foreslå at deres hijab kan bli brukt som en prototype på det omstridte tillegget til dagens politiuniform.
LES OGSÅ:
Robocop-inspirert hijab
Klesdesignerne sier til NRK at hodeplagget som foreløpig bare finnes på tegneblokka, har politiets logo foran og bak, og farger som passer med den øvrige politiuniformen. Hijaben må kunne festes med borrelås, slik at det lett kan tas av og ikke føre til kvelning.
Sikkerhet og funksjonalitet er det viktigste, men den skal se bra ut også, mener søstrene Badrkhan.
- Hijaben er litt Robocop-inspirert, sier Nateesah med et smil.
LES OGSÅ:
Ønsker en nøytral hijab
Politidirektør Ingelin Killengreen ønsker en endring i politiets uniformsreglement, og ser for seg at en eventuell politi-hijab skal være helt nøytral og gå i ett med resten av uniformen.
- Det vi tenker er en hijab som ser ut som langt mørkt hår med uniformen oppå, sier Killengreen til NRK.
LES OGSÅ:
Kontroversiellt hodeplagg
Hijab-utstillingen åpner på Bymuseet i Oslo på søndag.
Foto: Eva Marie Strand / NRKI tillegg til å designe politi-hijaben, stiller Nateesah og Susan Badrkhan ut flere hijaber de har laget på en utstilling på Bymuseet i Oslo.
Utstillingen som åpner søndag blir kalt "Hijab og hodeplagg - med rett til å velge", og målet med å vise frem hijaber er å stille spørsmål rundt det kontroversielle muslimske hodeplagget.
Bymuseet spør på sine nettsider blant annet om det kan være tilfeller der motstanden mot bruk av hijab i det norske samfunnet er det som bidrar til å holde muslimske kvinner hjemme og ikke kvinnenes kulturer i seg selv.
De nevner også at det ikke er lenge siden også de fleste etnisk norske kvinner bar hodeplagg i anstendighetens navn.