NRK Meny
Normal

Slik har okkupantene bodd

Hausmanns gate 42 i Oslo har vært ulovlig bebodd i flere år. I Hausmannskvartalet finnes det både lovlige og ulovlige okkupanter. De lovlige holder til i Hausmanns gate 40. De har vært der i over 15 år.

INNE: Dette er Hausmannsgate 42 sett fra innsiden. Like før NRK slapp inn, ble 11 okkupanter fjernet med makt.

Flere okkupanter hadde lenket seg fast, men politiets aksjon gikk rolig for seg tidlig onsdag morgen. 11 husokkupanter ble pågrepet da de nektet å fjerne seg frivillig fra Hausmannsgate 42 og Brenneriveien 1 i Oslo.

Flere videoer fra aksjonen:

11 husokkupanter ble pågrepet og tre gikk frivillig da politiet gikk til aksjon mot Hauskvartalet onsdag morgen.
Caroline Beeldsnijder reagerer på at politiet gikk inn og fjernet okkupantene i Hausmannsgate 42 og Brenneriveien 1 i Oslo. Hun sier de må vente og se om husene blir okkupert igjen etter at politiet drar. Okkupantene hadde blant annet laget en fallem med pigger som kunne ha truffet politiet.
Politiet forteller at de fant brannbomber inne i Hausmannsgate 42. Okkupantene som har holdt hus her ble fjernet av politiet onsdag morgen.
Store politistyrker slo tidlig onsdag til mot det såkalte Hauskvartalet i Oslo sentrum. Målet er å kaste ut en gruppe husokkupanter som har tatt tilhold på stedet
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger