NRK Meny
Normal

Slik blir valgnatta i NRK

Med sendinger i flere radio- og tv-kanaler hele kvelden, egne distriktssendinger og løpende oppdateringer på nrk.no og i sosiale medier får du alt om valget hos oss.

Laster Giphy-innhold

 • Klokken 18.00: Valgsendingen på NRK1 og på NRK.no
 • Klokken 18.30: Valgnatt på P1 og Alltid Nyheter
 • Klokken 20.00: P3 holder valgvake på radio, p3.no og NRK3
 • Klokken 20.15: Distriktenes lokale valgsendinger starter
 • Klokken 21:00: Stemmelokalene stenger, de første prognosene kommer
 • Hele kvelden og natten: oppdateringer på Snapchat, Facebook og NRK.no
 • Omtrent midnatt: Partilederdebatt fra vandrehallen i alle kanaler
Studio 5 under testing av kameravinkler og datagrafikk

Ingerid Stenvold i studio 5 under testing av kameravinkler og datagrafikk.

Foto: NRK

Klokken 18.00 starter Ingerid Stenvold og Gry Blekastad Almås valgsendingen på NRK1. Vi teller ned til at valglokalene stenges, og gir deg alle resultater direkte. Fra valgvakene til partiene får vi se vinnerne og taperne tale, og kjenne på stemningen underveis. Bernt Aardal og Lars Nehru Sand analyserer i studio.

NRKs distriktskontorer har også en bred lokal dekning av valget i kveld. Hvert lokale kontor har sin egen sending fra klokken 20.15, og holder på i flere timer utover kvelden.

Du kan følge sendingen for ditt fylke ved å følge lenker her:

Finnmark, Troms, Nordland, Trøndelag, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane, Hedmark og Oppland, Buskerud, Vestfold, Østfold, Østlandssendingen, Telemark, Hordaland, Rogaland, Sørlandet

På nett får du også løpende oppdateringer og reportasjer fra hele landet.

Du kan følge 10 valgvaker via Snapchat-kontoen vår «nrknyheter», du kan følge oss i sosiale medier på facebooksidene NRK Valg og NRK Nyheter, eller via våre valgsider:

TV-sendingen sendes også på nett, så dere som er utenlands valgkvelden kan se sendingen på nrk.no.

Programleder Pål Plassen kan du følge på P1s Instagram.

I radio følger vi hver millimeter av kveldens begivenheter i Valgnatt på NRK P1 og Alltid Nyheter fra klokken 18.30.

Anne Jetlund Hansen og Pål Plassen har med seg Anders Todal Jensen som ekspert i studio gjennom kvelden – samtidig som de får besøk av flere spennende gjester. Vi skal selvfølgelig innom de ulike valgvakene også her.

Klokken 20.00 kjører P3 i gang sin valgvake på radio, p3.no og NRK3

Spådom om sluttresultat

Klokken 21 stenger valglokalene og de første prognosene kommer. Prognosen vil endre seg utover kvelden og nærme seg det endelige resultatet. En prognose er egentlig en kvalifisert spådom om sluttresultatet.

Spådommen du får klokka 21 viser hvor stor oppslutning vi forventer at hvert enkelt parti har når alt er opptalt, og ikke minst viser prognosen hvor mange mandat vi kan regne med at hvert enkelt parti kommer til å ha på Stortinget i perioden 2017–2021.

Når resultatet nærmer seg eller er klart, får vi partilederdebatt fra vandrehallen i alle kanaler. Det bruker å starte mellom 23.20 og midnatt.

Laster Giphy-innhold

Levende grafikk

Resultatene vises utover kvelden med grafikk både på TV og nett. Hva er levende grafikk? Jo, det er grafikk som oppdaterer seg automatisk etter hvert som valgresultatene kommer inn.

Her kan du se hvilke partier som har fått mest oppslutning i alle fylkene i Norge, hvilke stortingskandidater som er inne, ute eller på vippen til enhver tid, og til og med hvor de eventuelt skal sitte i stortingssalen. Du kan også klikke deg inn på ditt fylke, eller på parti.

Hvem har flertall?

RESULTAT100 % opptaltOppdatert 06.10.2017, kl. 13:04
 • Jonas Gahr Støre

  Blokken består av partiene
  AP, SP, SV, MDG og R
  og har 81mandater
 • Erna Solberg

  Blokken består av partiene
  H, FRP, V og KRF
  og har flertall med88mandater

Valgmorgen

 • Klokken 0600: Valgmorgen i P2 og Alltid Nyheter
 • Klokken 06:30: Valgmorgen på NRK1 og NRK.no
 • Klokken 10.30: #jeglurerpå sendes på NRK1, NRK.no og Facebook
 • Klokken 21:30: Partilederdebatten dagen derpå.

Nyhetsmorgen blir Valgmorgen og sender i P2 og Alltid Nyheter fra klokken 06.00 til klokken 10.00. I studio skal Ida Creed og Lilla Sølhusvik få besøk av politikere og kommentatorer som skal gjøre oss klokere om hva som venter landet de neste fire årene.

På NRK1 overtar Rima Iraki tirsdag morgen og gir oss Valgmorgen sammen med Gry Blekastad Almås. Her blir det analyser, gjester og valgnyheter fra hele landet.

Klokka 10.30 kan du se #jeglurerpå hvor folk på gata og via sosiale medier kan stille spørsmål om valget direkte til eksperter i studio. Sendingen kan du se på NRK1, nrk.no eller Facebook.

Vi samler også partilederne dagen derpå. Hvem skal samarbeide og hvordan skal landet styres best? Det ser du klokken 21.30 på NRK1 tirsdag kveld, ledet av Nina Owing og Ole Torp.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger