Slår tilbake mot dårlige målinger

Etter mange elendige målinger de siste ukene, slår den rød-grønne regjeringen tilbake med sin egen måling.

Bjarne Håkon Hanssen og Jens Stoltenberg

Bjarne Håkon Hanssen og Jens Stoltenberg

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Arbeiderpartiet legger i dag frem sin egen måling som viser at dagens regjering er langt mer populær enn hva Bondevik 2-regjeringen var på samme tidspunkt.

Ikke alt er svart

Mens gårsdagens NRK-måling viser at 57 prosent vil bytte ut Jens Stoltenbergs mannskap, mener over halvparten av de spurte i målingen som Synnovate har gjort for Ap at Norge går i riktig retning.

Målingen viser også at 20 prosent av velgerne mener at de rød-grønne gjør en god innsats. Bare 9 prosent mente det samme om Bondeviks andre regjering etter like lang tid ved makta.

Helseminister Bjarne Håkon Hanssen mener at dagens måling viser at ikke alt er svart før valget.

- Alle dem som åpenbart mener at de tre regjeringspartiene vil gå på et nederlag ved valget høsten 2009 må gjerne tro det. Det kan være et godt utgangspunkt for oss, men vi har på ingen måte tapt det valget, sier Hanssen.

- Måtte slite

De borgerlige har likevel en klar ledelse på meningsmålingene, og ville fått et massivt flertall på Stortinget dersom det var valg i dag. Høyres Per Kristian Foss mener dagens måling derfor er en fattig trøst for Hanssen og de andre statsrådkollegene.

- Vi skjønner jo at Arbeiderpartiet må lage sine egne målinger etter så mange dårlige målinger, sier Foss.

- Hvorfor er det så stor forskjell i popularitet?

- Bondevik 2-regjeringen var en mindretallsregjering som måtte slite i Stortinget med å få flertall fra sak til sak, forklarer Foss.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger