NRK Meny
Normal

Slakter Ernas lederskap i asylbarnsaken

TROMSØ (NRK): Venstre-leder Trine Skei Grande har ingenting til overs for statsministerens håndtering av asylbarnsaken, men gir henne skryt for de siste 48 timene før den nye avtalen var på plass.

Skei Grande

Trine Skei Grande sier hun ikke synes noe om Erna Solbergs håndtering av asylbarnsaken.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– De siste 48 timene var bra, de 181 dagene før synes jeg ikke noe om.

Det er dommen Venstre-leder Trine Skei Grande feller over statsminister Erna Solberg etter den langvarige asylbarnstriden på borgerlige side.

I dag åpner hun Venstres landsmøte i Tromsø, men ser ikke ut til å ha lagt den opprivende konflikten bak seg i dagens utgave av Politisk kvarter.

– Den saken eskalerte veldig. Hadde vi fiksa den i oktober hadde det ikke vært noe problem. Hadde vi fiksa den i november og desember hadde vi hatt et lite problem, men det endte med å bli et kjempestort problem.

Isfront mellom Grande og Anundsen

Etter at en asylenighet endelig var på plass onsdag kveld, fikk justisministeren skryt både av Solberg og sin egen partileder. Fra Venstre-lederen får han en kald skulder.

– Jeg har ikke noe behov for å skryte ekstra av justisministeren i den her prosessen. Det var han som førte oss dit. Det eneste som taler til hans fordel var at han sa unnskyld.

Politisk kvarter

Se hele intervjuet med Trine Skei Grande. Programleder Astrid Randen.

Flere Frp-ere, blant annet Mazyar Keshwari, har jublet over avtalen og kalt den en «god deal». Det fnyser Skei Grande av.

– Jeg tror dette er en litt desperat måte å rettferdiggjøre sine egne utsagn. Noen av dem som jubler nå, sa for en stund siden at det var å stikke en kniv i ryggen på Frp å gi forskriften tilbakevirkende kraft.

Mener Frp trives i konflikt

Skei Grande mener asylbarnsaken avdekker statsminister Erna Solbergs sterkeste og svakeste side.

– Dynamikken på å finne en løsning er veldig ulik. I Venstre hadde det nok føltes bedre å bli ferdig tidligere, mens andre partier tror jeg trives med å stå i de konfliktene. Det tror jeg er krevende for statsministeren.

– Tror du Frp trives med å være i konflikt?

– Jeg tror de trives med å lage det bildet de har gjort det siste døgnet, av hva det er vi egentlig ble enige om. Skal du bygge et samarbeid over tid, kan du ikke behandle samarbeidspartnere på den måten. Det håper jeg statsministeren merker seg.

Politisk kvarter

Politisk kommentator i NRK, Lars Nehru Sand, mener et tynnslitt tillitsforhold mellom partiene er det langsiktige tapet i asylkonflikten. Hør hele analysen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger