Skogbrann truer Arlanda flyplass utenfor Stockholm

Det brenner i store skogområder ved Arlanda flyplass utenfor Sveriges hovedstad. Røyken velter inn over rullebanene, ifølge redningstjenesten.

Skobrann herjer ved Arlanda utenfor Stockholm

Ilden sprer seg raskt i området ved Arlanda flyplass som er knusktørt. Hittil har brannen ikke truet noen annen bebyggelse i området.

I et skogsområde i nærheten av Arlanda flyplass har det brent siden 14-tiden i ettermiddag. I kveld har brannmannskapene klart å begrense brannen og den sprer seg ikke lenger ukontrollert.

Ifølge redningstjenesten er brannen fortsatt omfattende, skriver Aftonbladet.

Brannvesenet er på plass med fjorten kjøretøy. Brannen skal ikke være under kontroll.

Det brenner i store skogsområder nær Arlanda flyplass utenfor Stockholm.

Røyk over rullebanene

Røyken går over rullebanene og videre inn på flyplassen. Det har i hele kveld pågått en vurdering om flytrafikken på Arlanda skal stoppes.

– De holder på å drøfte det. Det er flytårnet som avgjør det, sier Stefan Malmberg som leder Storstokholms brannforsvar til Aftonbladet.

Brenner fortsatt i skogsområdet

Det brenner i et fem hektar stort område i området ved et nybygg utenfor Arlanda flyplass i Sigtuna kommune.

Redningstjenesten oppgir at to helikoptre for vannbombing er bestilt til plassen.
– Det blåser ugunstige vinder, sier Tobias Åkesson, redningssjef ved Storstockholms brannforsvar.

Ifølge SVT sprer brannen seg ikke lenger i så stor hastighet som tidligere i ettermiddag.

Påvirker ikke trafikken

– Vi kan bekrefte at redningstjenesten er på plass på grunn av en pågående situasjon i nærheten av flyplassen. Akkurat nå påvirkes ikke flytrafikken av dette, sier Ellen Laurin, pressetalsperson ved Swedavia.

Ifølge Luftfartsverket hadde brannen tidligere i kveld ikke hatt noen innvirkning på flytrafikken. Det vil fortsatt ta flere timer å få brannen under kontroll, kunne brannvesenet melde ved 18 tiden overfor SVT.

På grunn av langvarig tørke er det forbudt med åpen ild i hele Stocholm fylke. Myndighetene i fylket frykter at skogbranner skal komme ut av kontroll og ber folk være oppmerksomme når de ferdes i skogen.

SISTE NYTT

Siste meldinger