Hopp til innhold

Skjerpede krav til nye statsborgere

Regjeringen vil skjerpe kravene for å bli norsk statsborger, og får skryt av Fremskrittspartiet.

Statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og Inkluderingsdepartementet

Statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Regjeringen går nå inn for at innvandrere skal bestå en prøve i norsk og i norsk samfunnskunnskap for å få statsborgerskap her i landet.

I dagens lov om statsborgerskap er det ikke noe krav om å beherske norsk. Dette vil regjeringen forandre på, og nå vil de rødgrønne innføre en statsborgerprøve.

Grunnleggende kunnskaper

- Det vil være en test som sier noe om du har grunnleggende kunnskaper i norsk og om Norge. Vi vil innføre en statsborgerprøve, sier statssekretær Libe Rieber-Mohn i Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

- Det viktigste er å stille krav og å være tydelige på forventningene om at flest mulig skal integreres i det norske samfunnet, legger hun til.

Frp roser regjeringen

Video nsps_upload_2009_5_28_21_49_6_71.JPG
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Frp gir uforbeholden støtte til regjeringen i saken om statsborgerprøve.

Og nå får regjeringen applaus fra uvant hold. Per Willy Amundsen, innvandringspolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, gir regjeringen uforbeholden støtte til forslaget.

- Dette er første gang på fire år det er grunn til lå skryte av regjeringen, og da skal jeg virkelig gjøre det. Dette er et gammelt Frp-forslag vi har fremmet flere ganger, og alle de andre partiene har gått imot det, sier en fornøyd Per Willy Amundsen.

Regjeringen vil samtidig doble timetallet for innvandrere med plikt til norskkurs fra 300 til 600 timer norskundervisning, og de som står på denne prøven slipper statsborgerprøven, sier Libe Rieber-Mohn.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ