Skjelv stanser ikke Kina-adopsjon

Jordskjelvet i Sichuan-provinsen forsinker ikke prosessen med å adoptere barn fra Kina, men kan allikevel være en belastning for vordende adopsjonsforeldre.

Kinesisk jente.

En kinesisk jente står i kø for å få rent vann i byen Wudu i Sichuan-provinsen.

Foto: TEH ENG KOON / AFP

Det sier daglig leder Young K. Kim i adopsjonsforeningen Verdens barn. Foreningen har adopsjonsforeldre som i disse dager henter barn i Kina.

- Vi har en gruppe adopsjonsforeldre som er i Beijing for å hente barn nå. De har ikke opplevd jordskjelvet, men skjelvet er en psykologisk påkjenning for dem, sier Kim til NRK.

Håper ikke folk blir skremt

Øystein Gudim

Leder i Adopsjonsforum, Øystein Gudim.

Foto: Gunn Kvalsvik, Adopsjonsforum

Adopsjonsforum, som har formidlet adopsjon fra utlandet i over 30 år, håper ikke folk vil bli skremt av bildene fra jordskjelvet i Sichuan-provinsen.

- Vi prøver å gi de som skal adoptere best mulig råd, men vi ønsker ikke å skremme folk. Vår neste gruppe som skal hente barn i Kina, skal ikke til Sichuan-provinsen. Hvis de skulle dit, så ville situasjonen vært annerledes, sier leder i Adopsjonsforum, Øystein Gudim, til NRK.

- Mindre ødeleggelser

Gudim har lest rapporter om mindre ødeleggelser ved enkelte barnehjem i Sichuan-provinsen, men ingen barn eller ansatte skal ha mistet livet.

- Dersom vi skulle få forespørsler fra kinesiske myndigheter, så vil vi gjerne støtte barnehjem som er rammet av jordskjelvet, sier Gudim.

Ingen av de største foreningene som jobber med adopsjon fra Kina, har grupper som skal til Sichuan-provinsen i nærmeste framtid.

Adopsjonsprosessen fortsetter

Daglig leder Young K. Kim i Verdens barn har ikke sett noen indikasjoner på at adopsjonsprosessen fra Kina vil bli forsinket som følge av jordskjelvet. Verdens barn har per i dag ingen virksomhet i Sichuan-provinsen.

Til sammen 156 barn ble adoptert fra Kina i fjor, mot 176 i 2006. I Norge bor det 2560 personer som er adoptert fra Kina, ifølge statistikk fra utgangen av 2007.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger