NRK Meny
Normal

Skattejakt i Stordalens hage

- Jeg tror på en ny og bærekraftig kapitalisme, sier Petter Stordalen. Kristin Halvorsen synes det er et mål at de rike skal betale litt mer til fellesskapet.

Velg! 09 Skatt
Foto: NRK

Debatt om skatt og næringsliv går livlig i hagen ved investor Petter Stordalens hovedkvarter i Oslo.

- Fjerner vi formueskatten, gjør vi millionærer og milliardærer til nullskatteytere, sier Kristin Halvorsen.

Må bort!

- En stemme til Høyre er en stemme som fjerner formueskatten, sier Per Kristian Foss(H). Han synes at folk skal betale skatt etter evne. - Det gjelder utbytteskatten, men ikke formueskatten, sier han.

Knut Arild Hareide(KrF) vil også fjerne formueskatten, men bare på arbeidende kapital. Han forklarer begrepene slik:

- Hvis noen investerer i en landbruksmaskin eller en truck, skal han ikke betale skatt. Formueskatt skal du betale for luksushytter og -båter, sier Hareide.

- Min skatt er grei

Investor Petter Stordalen sier at han er for det norske spleiselaget. - Men jeg vil gjerne betale en riktig skatt. Formueskatten slår ofte litt urimelig ut. Min skatt, inkludert formueskatten er grei, sier Stordalen.

Høyres Per Kristian Foss lover også at arveavgiften skal bort. Knut Arild Hareide(KrF) vil bare gi skattelettelser til bedriftene, ikke til enkeltpersoner.

- Vi vil heller bruke pengene til å bekjempe fattigdom, sier han.

Hvem synes du var best i debatten?

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Einar Håndlykken fra Miljøstiftelsen Cero var blant gjestene i hagen. Han lurte på hvilket parti som kan love bedre rammevilkår for miljøvennlig teknologi.

- Ikke en vindmølle

Kristin Halvorsen sier at vi trenger en ny eierskapsmelding for de bedriftene der staten er inne. Vi må sette oss som mål at de skal være miljøledenede i verden, mener hun.

- Privat arbeidsliv får bedre kår under en Høyre-regjering, sier Per Kristian Foss. Han sier at han ikke har sett en eneste vindmølle i de årene de rødgrønne har regjert.

- Jeg vinner kampen med Per Kristian Foss om hvem som har gjort den beste jobben for næringslivet, sier Kristin Halvorsen. Hun viser til at vi har kommet mye bedre gjennom finanskrisen og fortsatt har lav arbeidsledighet. Hun fikk siste ordet i debatten.

Velg! 09: Debatt om skatt

Kveldens Velg! 09-sending i Nett-tv

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger