Skal ha spandert 145 middager på Tine-direktør

I løpet av en periode på fire år skal en selger fra emballasjeprodusenten Tetra Pak ha spandert 145 middager og 246 runder med drikkevarer på en Tine-direktør, skriver Dagens Næringsliv. Økokrim ble denne uken varslet om forholdene.

Lastebil fra Tine

Gjennom flere år skal en selger fra Tetra Pak blant annet ha betalt for middager og gaver for en Tine-direktør.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

Reiseregninger og ukentlige refusjonsskjemaer som Dagens Næringsliv har fått tilgang til beskriver hvordan en selger i Tetra Pak gjennom flere år skal ha betalt for middager, lunsjer, spa, gaver og hotellovernattinger for en direktør i Tine.

Skal ha betalt for 145 middager

Fra våren 2011 til høsten 2015 reiste selgeren fra Tetra Pak og Tine-direktøren på rundt 30 turer sammen, ifølge reiseregningene, skriver DN.

De to skal blant annet ha reist til Rio de Janeiro, London og Japan.

Ifølge avisen skal de to ofte ha vært alene på tur, noen ganger med ektefeller, andre ganger med personer i Tine-systemet, skriver DN.

Fra april 2011 til oktober 2015 skal Tetra Pak-selgeren ha betalt regningen for middager med Tine-direktører 145 ganger. Ved flere anledninger skal flere personer fra Tine ha vært til stede, skriver avisen.

Det internasjonale selskapet Tetra Pak har én stor kunde i Norge, Tine som står for rundt 90 prosent av Tetra Paks omsetning på 370 millioner kroner i Norge, skriver DN.

direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar, Lars Galtung.

ALVORLIG: Kommunikasjonsdirektør i Tine Lars Galtung sier til NRK at forholdene var såpass alvorlige at de valgte å gå til Økokrim.

Tine: – Svært alvorlig

– Tine ser svært alvorlig på de opplysningene som er fremkommet. Vi ønsker åpenhet rundt saken og vil bistå Økokrim med all tilgjengelig informasjon. Vi vil også gjennomgå rutiner for å sikre at våre etiske retningslinjer blir fulgt, skriver konsernsjef i Tine Hanne Refsholt i en pressemelding.

Direktør for kommunikasjon og samfunnsansvar i Tine Lars Galtung fortalte NRK tidligere i dag at de ble gjort kjent med forholdene på mandag.

– Disse opplysningene har nå blitt verifisert gjennom interne undersøkelser denne uken og det vi fant var såpass alvorlig at vi ønsker at Økokrim skal undersøke lovligheten, sa Galtung.

Dagens Næringsliv har spurt både Tine og Tetra Pak om hvem som har betalt reisene og hotelloppholdene. Dette har ingen av selskapene villet gi detaljer rundt. Tine valgte onsdag å gå til Økokrim med forholdene.

Økokrim bekreftet tidligere i dag at de har mottatt en henvendelse fra Tine om mulige lovbrudd.

– Økokrim kan bekrefte at vi har mottatt en henvendelse fra Tine om mulige lovbrudd. Økokrim vil ikke kommentere saken ytterligere nå, sier assisterende Økokrim-sjef Hedvig Moe Øren i pressemeldingen.

Tetra Pak: – Undersøker om det er skjedd noe ulovlig

Eva Milton i Tetra Pak

– Vi vet at det har vært møter og middager, men om alt har vært riktig bokført, er noe vi må se nærmere på hos oss også, naturligvis, sier Eva Milton i Tetra Pak.

Foto: Tetrapak

Kommunikasjonsdirektør i Tetra Pak, Eva Milton, bekrefter overfor NRK at deres kundeansvarlig allerede er blitt avhørt av Økokrim.

– Tetra Pak stiller opp med så mye informasjon vi kan til etterforskningen. Enn så lenge er det ingenting som er bekreftet, men de undersøker hva som har skjedd. Vi skal også se på vår interne bokføring for å se om alt er gjort riktig, sier Milton.

– Har dere noen indikasjoner på at opplysningene kan stemme?

– Tine har vært vår kunde i mange år, så det er klart at det finnes relasjoner når man har forretninger mellom to selskap, så det stemmer, men om det har skjedd noe galt i dette tilfellet vet vi ikke.

– Vi vet at det har vært møter. Om man har hatt middager? Selvfølgelig. Det inngår i forretningene, men om alt har vært riktig bokført når det gjelder underholdning og middager er noe vi må se nærmere på hos oss også, naturligvis, utdyper Milton.

Ifølge Milton er det for tidlig å si noe om smørepåstandene kan få noen følger for selgeren som er omtalt i saken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger