Skal kartlegge alle Breiviks bevegelser de siste ti årene

Politiet jobber med å kartlegge all kontakt Behring Breivik har hatt de siste ti årene for å finne eventuelle medskyldige til terrorangrepene.

Video Politiet skal kartlegge Breiviks bevegelser de siste 10 årene

Video: Politiadvokat Christian Hatlo sier at et av den nye enhetens hovedfokus er å finne ut om Behring Breivik hadde medhjelpere.

– Hovedfokuset for etterforskningen er fortsatt å finne ut om han hadde medskyldige, sier politiadvokat Christian Hatlo.

Politiet skal i første omgang kartlegge Behring Breiviks bevegelser i de siste ti årene.

– Generelt ettergår vi alle hans bevegelser, kontakter og knytning han har hatt mot utlandet, for å se om noen av hans kontakter kan ha medvirket til terroren, sier Hatlo.

Har dere fått vitneobservasjoner som tyder på at flere kan ha vært involvert?

– Slik etterforskningen er nå, vil jeg være forsiktig med å uttale meg om konkrete ting, sier Hatlo.

Vitneobservasjoner

Ifølge VG Nett skal politiet ha fått vitneobservasjoner fra ferierende på Herøya i Steinsfjorden, som mener Anders Behring Breivik var i en båt sammen med en annen person rundt klokken 22.30 torsdagen før terrorangrepet.

En ekspeditør fra Linderud Storkiosk sier til VG Nett at Behring Breivik hadde med seg en venn da han prøvde å kjøpe kunstgjødsel i april 2011.

– Han var norsk og på samme alder, men mye lavere. De snakket seg imellom og det virket som de var venner, sier ekspeditør Aud Kristiansen til VG Nett.

Tidligere eier av gården, Per Rønningen sier at han så en person skrape av reklametekst av en stor varebil på gården i Åsta.

Det er uklart om denne personen var Behring Breivik eller en annen person.

– Politiet ettergår alle tips om observasjoner gjort av den siktede, men vil ikke kommentere eventuelle vitneutsagn i forbindelse med dette, sier Hatlo til NRK.

Oppretter egen terrorenhet

Politiet har besluttet å opprette en egen enhet som skal jobbe med etterforskningen av terrorangrepene 22.juli.

– Det er ikke avklart hvem som skal lede eller hvem som er med i enheten. Men mange av de samme etterforskerne som jobber med saken i dag, er en del av enheten, sier Hatlo.

Hatlo ønsker ikke å si når neste avhør av Behring Breivik skal foretas.

– Jeg kan ikke si noe om det grunnet sikkerhet, men det vil bli vurdert fortløpende, sier Hatlo.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger