Sjokkert over norsk prostitusjon

Svensk politi er sjokkert over alle de prostituerte i Oslo. De mener norske myndigheter løper hallikenes ærend ved å gi prostituerte helsehjelp, for så å sende dem ut på gata igjen.

Prostitusjon
Foto: NRK

Kriminalkomissær Thomas Ekman i gøteborgpolitiet har aldri vært borte i noe verre enn i Oslos gater.

- Verst i Oslo

- Jeg har aldri sett så mange prostituerte sammenlagt i hele mitt liv som politi som jeg så på bare et par timer i området rundt Karl Johan, sier Ekman og legger til at han begynte på politiskolen allerede i 1979.

- Det er langt verre i Norge enn i Sverige, sier Ekman. Han mener det viktigste er å ødelegge markedsplassen til hallikene og menneskehandlerene.

- Legger til rette for halliker

I Sverige er kjøp av sex forbudt, og politiet i Gøteborg ønsker å stenge strøket for trafikk på kveldstid, henge opp overvåkingskameraer og starte resturanter for å åpne området for allmenheten. Ekman mener at myndighetene i Oslo derimot er med på å legge til rette for hallikene.

- Halllikene sender sine prostituerte til for eksempel Pro Sentret for at de skal få hjelp, så de kan bli sterke og selge sex flere ganger i døgnet, sier Ekman.

- På denne måten hjelper man ikke jentene, man hjelper hallikene, sier kriminalkomissæren.

- Svenskene misforstår

Leder for Pro Sentret i Oslo, Liv Jessen, mener svensk politi misforstår når de mener det er feil å gi prostituerte helsehjelp.

- Det er bare svenskene som tror at jo verre du har det, jo bedre tanker skal du få, sier hun.

Jessen mener det beste for de prostituerte er at de får den hjelpen de ønsker og trenger, og at noen er tilstede og støtter dem.

- På sikt kan det da hende at de tenker tenker seg om, og tenker "jeg er verdt noe annet, jeg vil ha et bedre liv", sier Jessen.

 

Hør Dagsnytt her: Prostitusjon verre i Norge enn i Sverige

Hør også: Pro Sentret slår tilbake

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger