Sjokkert over at beredskapen ikke har blitt bedre

Politiets fellesforbund reagerer kraftig på at justisdepartementet ikke har maktet å bedre beredskapen i Norge i kjølvannet av terrorangrepet 22. juli 2011.

Sigve Bolstad

SKUFFET: Sigve Bolstad i Politiets Fellesforbund trodde mer var gjort for å styrke politiet og beredskapen etter 22. juli.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

I går kom Riksrevisjonen med en uvanlig skarp kritikk mot justisdepartementets håndtering av ansvaret for samfunnssikkerhet og beredskap.

– Etter at Giørv-kommisjonen la fram sine forslag til forbedringer høsten 2011, ser vi ingen vesentlig forbedringsevne i departementet, sa Riksrevisor Per-Kristian Foss under presentasjonen.

Skuffende

Leder i Politiets Fellesforbund Sigve Bolstad sier er i dag at han er sjokkert over at så lite er forandret siden terroren rammet Norge for snart fire år siden.

– Det er klart det er skuffende. Vi har jo hatt et stort fokus på dette området og fått mye rapporter, tiltak og utredninger som vi også har spilt inn selv, sier Bolstad til NRK.

– Vi hadde håpet det skulle gi en effekt, men det har det åpenbart ikke gjort.

– Tida renner ut

Bolstad mener man nå snarest må sette i gang med å bygge opp beredskapen til et nivå som gjør politiet mer robust. Han

– Vi må se på kulturen og vi må lære av og evaluere øvelser. Og så må lederrollen og kommunikasjonslinjene gjennomgås, sier Bolstad.

– Har dere tillit til Anundsen?

– Vi gir alle en mulighet, men tida begynner å renne ut. Det er et stort behov for å gjøre noen forbedringer. Og de store forbedringspunktene er også statsråden kjent med, sier Bolstad.

Venstre og KrF har allerede signalisert at de vil kalle inn Anundsen til Stortinget for å forklare seg om den knusende rapporten fra Riksrevisjonen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger