NRK Meny
Normal

Sjåførkollegaene: – Må gjøre jobben vår

Dødsulykken på Carl Berner i Oslo i går har gått sterkt inn på kollegaene til bussjåføren som kjørte ulykkesbussen.

Sjåførene Javed Mangal og Per Westrum uttaler seg om ulykken på Carl Berner, der en av deres kollegaer i bussselskapet Nobina var innblandet.

Bussjåfør Javed Mangal i Nobina, som kjører bussene for Ruter i Oslo, sier ulykken på Carl Berner i Oslo søndag er tragisk.

Bussjåfør Per Westrum i Nobina

Sjåfør Per Westrum kjører 31-bussen, den samme rute som ulykken inntraff på søndag kveld.

– Det er tragisk det som har skjedd. Vi håper det går bra med dem som er skadet, sier sjåfør Javed Mangal i busselskapet Nobina, som kjører bussene for Ruter i Oslo.

Han forklarer at ulykken som skjedde på Carl Berner i går har gått inn på kollegaene i selskapet.

– Det er veldig trist både for sjåføren og selskapet når sånne ting skjer. Nå må vi finne ut hva som har skjedd slik at vi kan unngå at det skjer i framtiden, sier han.

LES OGSÅ:

– Går ikke rundt med redsel

Kollega Per Westrum kjører for tiden sammen rute, 31-bussen fra Grorud til Snarøya, som var involvert i ulykken ved Carl Berner i går.

– Hvordan blir det å kjøre den etter dette?

– Jeg tror det blir greit. Jeg går ikke rundt med en redsel om at sånt kan skje. Vi som sjåfører må ta våre forholdsregler ut fra trafikk og føre, sier Westrum til NRK.

Det er ikke lenge siden selskapet var innblandet i en annen situasjon der liv gikk tapt. Det også kort tid siden bussbransjen ble rystet av kapringen av Valdresekspressen i Årdal.

– Det ikke så lenge siden. Det griper jo oss som bussjåfører, men vi kan jo ikke gjemme oss bort. Vi må gjøre jobben vår, sier Westrum

Han tar det tungt at en i samme selskap har vært innblandet i en dødsulykke.

– Det er kollegaene våre det er snakk om. Slik jeg ser det så er vi som en stor familie, og når jeg hører sånt har skjedd så er det akkurat som at det har rammet et familiemedlem. Vi som er kollegaer må stå sammen og støtte hverandre når slike ting skjer.

– Må vente og se

Javed Mangal er nå på en annen rute, men også han kjørte tidligere 31-bussen i flere år.

– Det er en trafikkert rute, med mye passasjerer. Men den er ikke spesielt vanskelig, sier han.

– Har du noen tanker om hva som kan ha skjedd?

– Vi må vente og se hva bussjåføren sier når hun er i stand til å forklare seg. Det jeg opprinnelig trodde var årsaken stemmer ikke, så vi må bare vente og se.

Vitner: – Slik skjedde ulykken

Flere øyenvitner som NRK har snakket med, beskriver hendelsesforløpet slik:

  1. 31-bussen kolliderer med en personbil i øvre del av krysset Trondheimsveien–Rosenhoffgata. Bussen står på skrå slik at den sperrer for trikk og øvrig trafikk.
  2. Sjåføren i bussen slipper av passasjerene, går ut og påbegynner skriving av skademelding sammen med sjåføren i personbilen. Køene vokser i området.
  3. Bussjåføren går inn igjen i bussen, trolig for å flytte den.
  4. Bussen er i bevegelse ut i krysset, der den kolliderer med bil nr. 2, en mørk SUV. Denne bilen blir slengt til side. Ifølge et øyenvitne NRK har vært i kontakt med, virker familien på to voksne og flere barn uskadd.
  5. Bussen fortsetter i stor fart over krysset, nedover Trondheimsveien. På sin ferd krysser den flere kjørefelt og trikkeskinner, til den er på den andre siden og nærmer seg fortauet. Der treffer den en lyktestolpe som meies ned. Bussen gjør et kast mot fortauskanten og treffer et tre og flere mennesker som står på fortauet. Menneskemengden er trolig i hovedsak passasjerer som nylig er sluppet ut av en annen buss som ikke har kommet videre på grunn av den første ulykken.
  6. Bussen fortsetter over fortauet, gjennom et område med juletrær, og videre nedover en parkeringsplass.
  7. Bussen krasjer i en rad med parkerte biler, og blir stående i ro med smadret frontrute. Avstanden opp til den første ulykkesstedet er rundt 100 meter.

LES OGSÅ:

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger