NRK Meny
Normal

Siv Jensens klimatvil vekker oppsikt i utlandet

Britiske og amerikanske nyhetsmedier er opptatt av at Norges finansminister tviler på at klimaendringene er menneskeskapte.

Siv Jensen i Politisk kvarter, i forkant av Fremskrittspartiets landsmøte kommende helg

VIDEO: Frp-leder Siv Jensen åpner fredag partiets landsmøte. I dagens utgave av Politisk kvarter måtte hun svare på spørsmål om menneskeskapte klimaendringer.

Det var i et intervju med Aftenposten tirsdag at Siv Jensen svarte nei på spørsmålet om hun er overbevist om at klimaproblemene er skapt av mennesker:

– Du er den eneste partilederen her i landet som har aktive og høyrøstede klimaskeptikere i ditt eget parti. Er du selv overbevist om at de klimaendringene som er dokumentert de siste ti årene er menneskeskapte? spurte kommentator Harald Stanghelle.

– Nei, svarte Jensen.

– Du er i tvil om det?

– Ja.

– Betyr det at du ikke stiller deg bak FNs klimapanel, for eksempel?

– Jeg stiller meg bak det klimaforliket som Regjeringen er en del av. Vi skal sørge for at vårt næringsliv får gode og konkurransedyktige rammebetingelser. Derfor er det viktig med det EU-samarbeidet vi nå legger opp til i de klimapolitiske spørsmålene, svarte Jensen.

Blant annet nyhetsbyrået Associated Press, The Hindu, The Guardian, New York Times og Fox News har skrevet om saken, skriver Aftenposten.

– Selvfølgelig også menneskeskapte

I et intervju i NRKs Politisk kvarter torsdag svarte imidlertid Jensen at menneskelig aktivitet «selvfølgelig også er menneskeskapte».

– Fremskrittspartiet erkjenner at det hele tiden har vært betydelige klimaendringer, og at mennesker har ansvaret for mye av det. Men det pågår også naturlig klimavariasjon, sier Siv Jensen til Politisk kvarter.

Hun mener altså at hennes tydelige «nei» på spørsmålet fra Aftenposten, på om klimaendringene er menneskeskapte, lett kan misforstås.

– Jeg svarte akkurat som jeg sa innledningsvis i dette programmet. Det var i alle fall det jeg ønsket å svare.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger