Hopp til innhold

Siv Jensen: – Vil få konsekvenser for Keshvaris karriere

Frp-leder Siv Jensen sier Aftenpostens avsløring av at Frps stortingsrepresentant Mazyar Keshvari skal ha fått utbetalt penger for en rekke fiktive jobbreiser, vil få konsekvenser for hans politiske karriere. – Uheldig for politikernes tillit, sier statsministeren.

Siv Jensen

– Jeg mener politikere skal behandles som folk flest, sier Frp-leder Siv Jensen. Bildet er tatt fra da hun la fram neste års statsbudsjett.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Dette er helt uakseptabelt og et alvorlig tillitsbrudd. Dette er et svik mot den tilliten han er vist som stortingsrepresentant og FrP-politiker. Jeg er glad for at Mazyar Keshvari innrømmer forholdene og beklager, skriver Siv Jensen i en e-post til NRK.

Ifølge Aftenposten innrømmer Keshvari å ha fått utbetalt penger han ikke hadde krav på. Hvor høyt beløp det er snakk om er uklart, men i perioden november 2016 til august 2018 skal Frp-politikeren ha levert inn udokumenterte reiseregninger for til sammen 290.000 kroner, skriver avisa.

– Dette er en svært alvorlig sak det må ryddes opp i. Samtidig er Mazyar en nær kollega som står i en svært vanskelig sak, så vi er også opptatt av å ta vare på han, skriver partilederen.

– Skal behandles som folk flest

Keshvari har sittet som vara for Siv Jensen på Stortinget mens hun har vært finansminister. I tillegg er han medlem av kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

Siv Jensen mener partikollegaen har misbrukt tilliten man har som politiker:

– Jeg mener politikere skal behandles som folk flest, men det er Stortinget som må ta den beslutningen basert på hvordan de vurderer saken. Denne saken får konsekvenser for Mazyar Keshvaris politiske karriere. Som politiker er du avhengig av tillit. Den tilliten har Mazyar Keshvari misbrukt.

Jensen utdyper ikke hvilke konkrete politiske konsekvenser det kan være snakk om.

– Dette er først og fremst en sak mellom Stortinget og Mazyar Keshvari. Som parti vil vi følge opp det partimessige i våre organer. Han er for tiden sykmeldt og ikke aktiv i noen verv.

Økokrim vurderer saken

Til NRK sier statsminister Erna Solberg (H) at saken er uheldig:

– Saken er uheldig for tilliten til politikere. Det er Stortingets oppgave å håndtere dette. Det dreier seg om en representant fra ett av regjeringspartiene.

Erna Solberg
Foto: Philip Lote / NRK

Ifølge VG er Økokrim i dialog med administrasjonen på Stortinget om Mazyar Keshvaris (Frp) fiktive reiseregninger.

Seksjonsleder Rune Skjold i Økonomi- og spesialetterforskningsavdelinga i Oslo i politidistrikt sier de vil bli orientert etter at Stortinget har gått gjennom noen av reiseregningene knyttet til saken.

– VI ønsker å se på dokumentasjonen før vi tar stilling til om det er noe straffbart eller ei og om vi skal begynne å etterforske saken sier Skjold til NRK.

Til NRK sier Skjold at de selv har tatt initiativ til å se på saken, og at de så langt ikke har mottatt noen anmeldelse. De håper å avgjøre i løpet av i dag eller fredag om det er aktuelt med en etterforskning.

– Innstilt på å betale tilbake

Keshvari selv ønsker ikke å uttale seg i media, sier hans advokat Arve Lønnum:

– Han har det ikke bra nå, men er innstilt på å betale tilbake. Det handler bare om å finne ut hva beløpet og hva fakta er. Vi skal gjennomgå saken med stortingsadministrasjonen og finne fram til et tall, så han snarest får tilbakebetalt.

Torsdag ba Rødt-politiker Bjørnar Moxnes Stortingets presidentskap om å politianmelde saken.

Også tidligere Frp-er Jan Arild Snoen i Minerva mener dette må anmeldes, på lik linje med at Nav anmelder klienter som urettmessig tilegner seg fellesskapets penger.

Keshvari beklager igjennom sin advokat til kolleger, velgere og skattebetalere.

Lønnum sier til NRK at de så langt ikke er kjent med at det foreligger noen politianmeldelse.

– Det ser vi heller ingen grunn til at skal komme. Det vil være meningsløst så lenge saken dreier seg om at han har fått utbetalt for mye penger, som han vil betale tilbake, sier Lønnum.

AKTUELT NÅ