Siv Jensen: – Årets valg er et veivalg

GARDERMOEN (NRK): Stortingsvalget 2017 er et valg mellom høyere eller lavere skatter, mer eller mindre innvandring og mer eller mindre vei, ifølge Frp-leder Siv Jensen.

Fr.P landsmøte 2017

Siv Jensen på talerstolen under Frps landsmøte.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi skal jobbe for å bygge mer vei, streng innvandringspolitikk, bedre eldreomsorg og betydelige kutt i skatter og avgifter for vanlige folk. De rødgrønne vil slå retrett i innvandring, bygge mindre vei, frata de eldre valgfrihet og øke skatter og avgifter, sier Siv Jensen.

Derfor mener hun at høstens valg er et valg av hvilken retning landet skal ta.

– En ny venstrevridd regjering som folket kastet ut av regjeringskontorene i 2013, vil sette Norge i revers, sier Frp-lederen.

Vil stanse velferdseksport

225 Frp-delegater fra hele landet som er samlet til landsmøte på Gardermoen, fikk en rekke nyheter fra regjeringen i partilederens tale.

– Historisk innstramming

Jensen brukte tid på tradisjonelle Frp-saker som eldreomsorg og innvandring i sin tale til landsmøtet.

– Vi skal ikke unnskylde hvordan vi lever våre liv. Vi skal møte nye kulturer med krav om hvordan vi lever her i Norge. Dét er integrering på alvor, mener hun.

Hun sier Frp har fått til historiske innstramminger i innvandringspolitikken. Likevel mener hun innvandringspolitikken må bli strengere.

– Derfor må Frp styre innvandringspolitikken i minst fire nye år. Det siste Norge trenger nå, er et nytt innvandringseksperiment fra Arbeiderpartiet og de andre partiene som inviterte 10.000 flyktninger til Norge i 2016, mener Jensen.

Skatter og verdighet

Partilederen trakk fram Anders Langes gamle mantra, fra den gang han stiftet partiet til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep.

– Vi skal kjempe mot Arbeiderpartiets mål om å øke skatter og avgifter, fordi vi er stiftet for å redusere skatter, avgifter og offentlige inngrep, sier Jensen.

Hun mener skatteletter handler om verdighet, og lover derfor å gjøre noe med eiendomsskatten, som Frp ikke har fått gjennomslag for å fjerne i dagens regjering.

– Eiendomsskatt er galt. Folk skal ikke betale skatt for å eie sitt eget hjem. Derfor vil jeg ha eiendomsskatten bort. Og derfor skal Frp vinne valget. Slik at vi kan gjøre med eiendomsskatten som vi gjorde med arveavgiften: Fjerne den, sier hun.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger