Jensen vil ikke kritisere partifeller som tar etterlønn

Frp-leder Siv Jensen vil ikke kritisere egne partifeller som tar etterlønn etter tiden i regjering. Dette er opp til en nøytral nemnd, sier hun nå, etter at partiet tidligere har vært svært kritisk til ordningen.

Frp-leder Siv Jensen er gjest i Politisk kvarter. Programleder er Lilla Sølhusvik.

Tidligere har partiets nestleder Per Sandberg gått knallhardt ut mot Ap-statsråder som hevet etterlønn etter tiden i regjering, og kalt det «en systematisk utnyttelse av svakheter i systemet».

Nå har Sandberg selv og to andre avgåtte Frp-statsråder, gjort nøyaktig det samme:

Opprettet rådgivningsselskap og fått maks etterlønn.

Nemnd avgjør

Frp-leder Siv Jensen vil derimot ikke kritisere dem.

– Det som er bra med denne ordningen er at det er en uavhengig nemnd som vurderer hver enkelt sak i forhold til om man skal ilegges karantene, og hvor lenge den skal vare. Det er ikke noe jeg eller andre kan ha en mening om, sier Jensen.

– Men dere hadde veldig sterke meninger om ordningen tidligere?

– Jeg mener at dette regelverket skal være strengt, og jeg har gitt uttrykk for at det gjerne kan strammes ytterligere inn. Det er viktig at det oppfattes som rimelig av folk flest, svarer hun.

Stadig flere kan få

Tallet på politiske rådgivere, statssekretærer og statsråder har aldri vært høyere enn under firepartiregjeringen med Siv Jensen som finansminister. De rødgrønne lå også høyt – med 90 medlemmer i regjeringsapparatet, inkludert statsministeren.

I januar – før Frp gikk ut av regjeringen – var det tilsvarende tallet 96. Dagens trepartiregjering klarer seg med 13 færre i den politiske ledelsen, ifølge regjeringens egen oversikt.

Det rekordhøye tallet på statsråder og rådgivere vil jensen ikke ta selvkritikk for. Hun viser til at det er det er statsministerens ansvar å sette sammen regjeringen.

Tidligere Frp-statsråd Robert Eriksson er en av dem som har benyttet seg av ordningen med etterlønn. Nå er det altså tre nye Frp-medlemmer som går på lignende etterlønn.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger