Siv Jensen krever at Hagen er lojal mot partilinja

Carl I. Hagens har varslet drastiske endringer i Frps politikk. Siv Jensen forventer at han forholder seg til partiets eksisterende program.

Siv Jensen og Carl I Hagen

FORVENTER LOJALITET: Carl I. Hagen har markert seg med en rekke krav til partiets politikk denne uka. Siv Jensen forventer at han følger det eksisterende partiprogrammet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Hagen har varslet at han stiller til valg for Fremskrittspartiet både i Oslo og Oppland.

Partinestoren har sendt en liste med 15 politiske punkter til nominasjonskomiteene. Målet hans er å bli representanten for dem som husker Frp «slik det en gang var.»

Hagen krever blant annet assimilering av innvandrere og at partiet skal gå til kamp mot det han kaller «klimahysteriet».

Forventer lojalitet

Denne helga har Fremskrittspartiet digitalt landsmøte. Partileder Siv Jensen sier Hagens krav ikke vil bli imøtekommet nå.

– Det er ikke Fremskrittspartiets politikk i dag. Så skal vi behandle det nye partiprogrammet vårt på neste landsmøte til våren. Da er det lov for alle å kjempe for hva som skal stå i det partiprogrammet, sier Jensen til NRK.

I mellomtiden kommer hun med en påminnelse om at hun krever lojalitet av dem som ønsker å representere partiet på Stortinget.

– Jeg forventer at alle som stiller til valg for Fremskrittspartiet følger det til enhver tid gjeldende partiprogrammet, sier Jensen.

– Og det gjelder også Hagen?

– Det skulle bare mangle. Det gjelder alle kandidatene som stiller til valg, sier Jensen.

Manglende appetitt på KrF og Venstre

I snart ni måneder har Jensen og Frp sittet i opposisjon, etter at de brøt med Erna Solberg og regjeringen i januar.

Etter drøyt seks år i posisjon, sier Jensen at hun begynner å finne seg til rette på motsatt side.

– Jeg tror det har å gjøre med at velgerne våre kjenner oss mer igjen i saker vi tradisjonelt har vært opptatt av, og som det ikke var like lett å få øye på da vi satt i regjering, sier Jensen.

Hun utelukker ikke et comeback til regjeringskontorene etter valget neste høst, men da forventer hun tilstrekkelige gjennomslag og god oppslutning.

– Men vi har også vært veldig tydelige på at Fremskrittspartiet ikke har noen veldig appetitt på å sitte i regjering med KrF og Venstre igjen.

Jensen er også tydelig på at partiet ikke vil støtte en regjering de ikke er en del av. Når de nå skal i budsjettforhandlinger med regjeringen, lover hun derfor tøffe tak.

Grensehandel, antallet kvoteflyktninger, omfanget av bistanden, pensjonister og bompenger er hovedkravene fra landsstyret hvor Jensen forventer et Frp-avtrykk i det endelige budsjettet.

– Jeg tror også det vil komme mange ambisiøse krav fra landsmøtet, men det er viktig å få frem hva som er Fremskrittspartiets primærstandpunkter, sier Frp-lederen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger