NRK Meny
Normal

Siv Jensen hyllet kvinnene

På dagens Frp landsmøte hyllet og fridde partileder Siv Jensen til kvinnene, kun en mann ble nevnt.

Siv Jensen på Frps landsmøte 2009
Foto: Kristian Aanensen / NRK

Til bilder av gamle helter ble den tidligere formannen klappet frem av sine egne på Gardermoen. Jensen på sin side trakk frem sin egen oldermor som inspirasjonskilde.

Ny retorikk, gammelt nytt

Tidligere på dagen ble Siv Jensen klappet inn som partileder, og lot formannstittelen ligge igjen hjemme.

Les: Farvel til formann Jensen
Lea: Rørt til tårer av Siv

Det var ny retorikk i Jensens tale, men innholdet var gammelt nytt. Partilederen er fortsatt opptatt av økte bevilgninger til politiet og militæret, hun ønsker lavere skatter og bedre veier. Alt dette er velkjente Frp-saker. Det nye i år var kvinnene.

Leder Jensen trakk frem de kvinnelige hverdagshelter i sin tale til dagens landsmøte på et av de mest mannsdominerte partiene. Og likelønn og kvinnefrigjøring ble viktige ord i hennes tale.

– Politikk handler om mennesker som tar valg, som vil forandre og fornye hverdagen, de er de ekte heltene, sa Jensen. Salen reiste seg og hyllet sin ubestridte kvinnelige leder.

Trakk frem sin egen oldermor

Som introduksjon til talen hadde partiet klippet sammen mange gamle og kjente mannlige talere fra Winston Churchill via Neil Amstrong, John F. Kennedy, Martin Luther King til Barack Obama. Når Siv Jensen tok over stod kvinnene i fokus.

Jensen trakk frem sine forbilder og begynte med sin oldermor Betzy Kjelsberg, en pioner innen kvinnefrigjøringen i Norge.

- Jeg håper hennes hundreårige kamp nå kan bli avsluttet, sa Jensen og tenkte på likelønn i kvinnedominerte yrker, og på hvordan Frp kan bidra til dette.

Trampeklapp til Krekar

Jensen nevnte bare kvinner i sin tale, kun en gang trakk hun frem en mann.

– Frp vil sette mullah Krekar i forvaring inntil vi kan sende ham ut, sa Jensen til enorm jubel og stående trampeklapp fra salen. Landsmøtedelegatene nærmest kappet om å hylle hennes utspill mot den utviste kurderen.

Siv Jensen angrep ingen av sine politiske kolleger i dagens tale, men langet ut mot venstresiden i norsk politikk, som hun har gjort i hele sin politiske karriere.

Dagsrevyen lagde portrett av Siv Jensen da hun var 29 år og nylig valgt inn i finanskomiteen. Se video ved å klikke på bildet under.

Video nsps_upload_2009_5_22_16_8_3_1324.jpg

Vil ikke støtte en regjering de ikke er del av

Ifølge Jensen vil ikke Frp støtter en regjering de ikke er en del av, men samtidig vil de samarbeide med andre, hun lovet også å ikke avvise andre partier i det offentlige rom.

Portrett av Siv da hun ble valgt som formann

Video nsps_upload_2009_5_22_18_20_40_1346.jpg

Her ser vi Siv sammen med søsteren. Klikk på bildet for å se video.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger