Hopp til innhold

Siste RedaksjonEN for Viggo

I kveld ledet Viggo Johansen sitt 824. og siste RedaksjonEN. - Jeg har aldri jobbet så lenge med noe tidligere, sier programlederen.

Jon Gelius takker Viggo Johansen for innsatsen
Foto: Charlotte Haarvik Sanden / NRK

SE: Viggo Johansens siste RedaksjonEN kl 20:25

- Det har vært en spennende jobb. Vi er midt i nyhetsbildet hver dag, og har hatt som oppdrag å utdype dagens viktigste sak, sier Viggo Johansen.

Motivert til å slutte

Etter sju år er han ferdig som programleder i RedaksjonEN. Etter kveldens program fikk han overlevert både blomster og gode ord fra kollegaer.

- Jeg er motivert til å slutte nå. Det er på tide å sette punktum, sier den erfarne nyhetsjournalisten.

Etter valget til høsten tar NRK-kollega Erik Wold over som programleder for RedaksjonEN .

Viggo Johansen og Jens Stoltenberg

Programleder gjennom 824 sendinger med RedaksjonEN.

Foto: NRK

- Viggo behandler alle intervjuobjektene sine med den største respekt. Han er lun og åpen. Det er nok derfor han får folk til å åpne seg, sier redaktør for TV-nyhetene i NRK, Jon Gelius.

Gelius og Johansen har et spesielt forhold.

Da Johansen jobbet som dagsrevysjef, hentet han Gelius, som da hadde vært ute av NRK en stund, tilbake som reporter i Dagsrevyen.

- Jeg lærte mye av Viggo da han var min sjef, som jeg med meg i mitt lederskap, sier Gelius.

Takker redaksjonen

Johansen sier det har vært et privilegium å få lov til å jobbe med en så dreven og samkjørt redaksjon.

- Kontinuitet i staben har vært viktig for programmet. Jeg vil spesielt takke Marianne Rustad Carlsen, Kenneth Simensen, Svein Torgersen, Fredrik Thue og Kari Sunde som alle har vært med siden starten, sier programlederen.

- Selv kommer jeg langt ut på dagen, og da er mye av jobben med kveldens sending gjort. Så selv om jeg kommer litt i fokus nå, er dette et lagarbeid som ikke ville fungert uten disse dyktige medarbeiderne. Vi kjenner hverandre ut og inn, legger Johansen til.

- Hvordan holder du ut med fire direktesendinger i uka?

- Jeg oppdaterer meg på dagens nyheter på radio om morgenen. Tar en telefon til vaktsjef, før jeg trener. Jeg trener hver dag før jeg går på jobb, sier Johansen.

Sterke sendinger

Viggo Johansen har ledet 824 sendinger med RedaksjonEN. I sju år har har redaksjonen invitert gjester til studio på Marienlyst for å debattere og utdype det som skjer i Norge og i verden

- Gud vet hvor mange gjester vi har hatt i studio, sier Johansen.

- Et av de siste store intervjuene vi hadde var da Haakon Lie kom med rullestolen sin inn i studio på sin 103-årsdag. Det ble nok hans siste besøk i NRK, sier Johansen.

- Ellers har det vært mange sterke møter med enkeltpersoner. Jeg tenker blant annet på da Inge Ryan fra SV fortalte om sønnens selvmord, og intervjuet vi gjorde med biskop Baasland, sier Johansen.

- Og ganske nylig da en ung kvinne fortalte om sine opplevelser i forbindelse med at hennes far tok livet av moren før han tok sitt eget liv, legger han til.

Denne sendingen kom i etterkant av tragedien på Nesøya der en mann drepte sin ekskone og datter før han tok sitt eget liv.

SE: Det sterke intervjuet fra RedaksjonEN 12. mai, 2009

Fikk kritikk for gjestevalg

Ari Behn

Ari Behn i RedaksjonEN.

Foto: NRK
Viggo Johansen

I 1988 var Viggo Johansen programleder i Antenne ti på NRK.

Foto: Falch, Knut / Scanpix

I januar i år diskuterte Kringkastingsrådet RedaksjonENs valg av Ari Behn som gjest fremfor legene Mads Gilbert og Erik Fosse som nettopp hadde kommet hjem fra Gaza.

Saken vakte også stor debatt en artikkel på på nrk.no .

Tidligere sportsreporter

Viggo Johansen har en lang og allsidig karriere. Han har vært programleder for flere programmer, journalist i NRKs politiske redaksjon, utenrikskorrespondent i Brussel og Stockholm, og reporter i sporten.

SE: Det aller første RedaksjonEN

I tillegg har Johansen vært sjef for Dagsrevyen, sjef for økonomiredaksjonen samt redaksjonssjef i TV-sporten.

Midtbanestrateg

Den treningsglade programlederen har også bakgrunn fra aktiv idrett. Han spilte ti sesonger på midtbanen for Vålerenga Fotball som seniorspiller etter å ha gått gradene i klubben siden småguttelaget.

Fortsetter med nytt program

Viggo Johansen fortsetter med et nytt program på NRK1 til høsten. I den programserien vil han ta med seg erfaringer med de sterke møtene med enkeltperoner og videreutvikle dette. I programmene vil han hovedsaklig møte mennesker i et dybdeintervju èn til èn i et ukentlig program.

LES: Viggo med nytt NRK-program

SE: Det aller første RedaksjonEN

Magasin- og debattredaktør i NRK, Hilde Løchen, forklarer konseptet som møter med mennesker vi er interessert i å treffe. Intervjuer med folk som har en historie å fortelle. Der gjestene skal være tidsaktuelle, men ikke nødvendigvis dagsaktuelle.

- I dette programmet skal de få tid til å fortelle. Og vi ønsker å se bak nyhetene, legger Løchen til.

Gjestene vil være folk fra hele samfunnet, forteller Løchen. Fra politikere og samfunnstopper til kunstnere og hverdagshelter.

NETT-TV: Alexander Rybak sang i gjestestolen hos Viggo Johansen.

Video nsps_upload_2009_6_11_17_46_29_928.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

LES OGSÅ: Ga avkall på kjærligheten

NETT-TV: Opphetet Israel-debatt i RedaksjonEN
Video nsps_upload_2009_2_6_10_58_37_186.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Les også: Overrasket over så sterke følelser

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger