Hopp til innhold

Simonsen avhørt i Nygaard-saken

Tidligere stortingsrepresentant Jan Simonsen ble nylig avhørt av politiet om attentatet mot William Nygaard. Årsaken er hans vennskap med en norsk-pakistaner som på nytt er i politiets søkelys.

Video Per Danielsen om hans klient og Nygaard-saken

SE VIDEO: Norsk-pakistanerens forsvarer Per Danielsen sier det naturlig at politiet avhører hans klients vennekrets.

Jan Simonsen

Jan Simonsen skal ha ett nært vennskap til norsk-pakistaneren som på nytt er i politiets søkelys.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Simonsen var nylig inne til et fem timer langt politiavhør om attentatet mot William Nygaard. Bakgrunnen er Simonsens nære vennskap med en norsk-pakistaner som på nytt er i politiets søkelys. Norsk-pakistaneren selv nekter å la seg avhøre.

LES: Kripos granskar Nygaard-attentat
LES: Nygaard kritiserer politiet
LES: Nygaard-etterforskere innrømmer feil

Har tidligere vært avhørt

I over ett år har etterforskerne Kriposhovedkvarteret på Bryn i Oslo jobbet med å gjennomgå attentatet mot forlagssjef William Nygaard. Det er 17 år siden Nygaard ble skutt i sin egen hage, og ingen er ennå stilt til ansvar for drapsforsøket.

Men etter det NRK kjenner til har Kripos på nytt rettet søkelyset mot en norsk-pakistansk mann som også tidligere har vært avhørt i saken.

– Hva tenker du om at Kripos på nytt kaster søkelyset på din klient?

– Min klient har aldri vært mistenkt eller siktet. Han ser bare frem til bli ferdig med saken. Han er veldig lei av å bli nevnt indirekte av utenforstående krefter som gjerne vil ha han i varmen av forskjellige grunner. Politiet har opptrådt saklig og korrekt hele veien og ikke mistenkt eller siktet han for noe som har med Nygaard-saken å gjøre, sier norsk-pakistanerens forsvarer, Per Danielsen

Vil ha et seriøst avhør

– Likevel er han sterkt ønsket til avhør hos politiet. Hvorfor vil han ikke la seg avhøre?

– Han vil la seg avhøre, men bare i ett rettslig avhør. Det er den mest betryggende formen. Han vil ikke ha noe overrumplingsteknikk, det har han vært med på før og er misfornøyd med det. Han vil ha et ordentlig, seriøst og rettslig avhør under betryggende kontrollerte former.

– Vi kan ikke se at det vil komme noe nytt ut av det kripos driver med. Min klient tilhører dem som syns det er bra at man gjør alt man kan for å prøve å finne ut hvem som skjøt William Nygaard.

– Hvordan ser du på det at politiet avhører vennekretsen til din klient, deriblant Jan Simonsen?

– Det er helt naturlig at en ansvarlig politietat å gjøre det. Det er ingen kritiske bemerkninger til det.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ