Siktet kvinne holdes i kunstig koma

39-åringen som ble skutt av politiet kan ikke avhøres på grunn av helsetilstanden.

Politiskyting

DRAMATISK: En 39 år gammel kvinne skal ha truet en åtteåring med kniv på Grønland i Oslo. Kvinnen ble så skutt i magen av politiet.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Fredag forrige uke ble en 39 år gammel kvinne skutt av politiet idet hun skal ha prøvd å hogge med kniv mot en åtte år gammel gutt i et portrom i Breigata på Grønland.

Tirsdag skulle det være fengslingsmøte mot den siktede trebarnsmoren. Kun én time før møtet sendte politiet ut en pressemelding hvor de opplyser at det ble utsatt.

«Vi har vurdert at det ikke foreligger noen reell bevisforspillelsesfare som hun kan utøve, og vi anser fengsling med restriksjoner som unødvendig på nåværende tidspunkt.»

– Svært traumatisert

Aftenposten skriver at de har fått vite av den siktedes familie at hun holdes i kunstig koma. Kvinnens forsvarer, Kjell T. Dahl, bekrefter helsetilstanden til avisen.

– Vi jobber nå med å få oppnevnt en verge for henne. Bakgrunnen er hennes psykiske helsesituasjon. Hun fremstår som svært traumatisert og i en tilstand der det er vanskelig å være ved bevissthet.

Avhørte åtteåringen

Mandag ble det gjennomført et dommeravhør av den åtte år gamle gutten på Statens Barnehus i Oslo. Av hensyn til etterforskningen ønsket ikke politiet å gå ut med opplysninger.

Kvinnen skal ha fått moderate skader etter å ha blitt skutt i magen. Oslo-politiets våpenbruk etterforskes av Spesialenheten for politisaker.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger