Politiet har ikke funnet noe drapsvåpen i Sigrid-saken

Politiet mener Sigrid Schjetne (16) ikke døde av påkjørsel, men de har ennå ikke funnet noe drapsvåpen. Torsdag ble den siktede 37-åringen varetektsfengslet for fire nye uker.

37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) holdes varetektsfengslet i fire nye uker. Det ble resultatet etter fengslingsmøtet i Oslo tingrett torsdag.

NETT-TV: Her møter mannen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne til fengslingsmøte i Oslo tingrett.

Sigrid Schjetne

DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) ble funnet drept i et skogholt på Kolbotn, en drøy måned etter hun forsvant fra Østensjø.

Foto: Privat

Politiet mener det fortsatt er fare for at mannen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne kan fjerne bevis.

Det var tingretten enig i, og varetektsfengslet 37-åringen i fire nye uker. Mannen har brev- og besøksforbud i hele perioden.

37-åringen nekter straffskyld i saken og ba under fengslingsmøtet torsdag om å bli løslatt.

– Døde ikke av påkjørsel

I kjennelsen kommer det frem hva som er sentalt i mistanken mot 37-åringen.

«Retten viser til det politiet mener er sentralt i saken, funnet av fornærmedes blod i campingvognen som står inne i en avlåst låve på Bryn i Oslo. En campingvogn siktede har disponert mens han har vært i Oslo.»

(Artikkelen fortsetter under bildet)

låve

LÅVEN PÅ BRYN: Kriminalteknikere går inn i låve på Bryn 6. september. Der skal den 37 år gamle siktede ha bodd i en campingvogn.

Foto: Gunn Evy Auestad / NRK

«Politiet mener at mistanken mot siktede dermed er styrket, når blodsporet sammenholdes med konklusjonen i obduksjonsrapporten. Det er retten enig i,» skriver tingrettsdommer Mette Hertzberg.

«Politiets hovedteori som følge av disse bevisene er at hun ikke døde som følge av påkjørsel.»

Politiet: Sigrid Schjetne (16) var i live på låve i Oslo

Ikke funnet drapsvåpen

Retten mener det fortsatt er fare for bevisforspillelse, at siktede kan påvirke vitner eller fjerne gjenstander og spor.

«Retten viser til at politiet fortsatt ikke utelukker at det har vært flere involverte på ett eller annet tidspunkt knyttet til handlingen.»

«Dette må ses i sammenheng med at det er flere ubesvarte spørsmål av stor betydning knyttet til hendelsesforløpet, mulige vitner og at drapsvåpenet ikke er funnet,» står det i kjennelsen.

Cecilie Gulnes

FIKK MEDHOLD: Politiadvokat Cecilie Gulnes fikk medhold i å holde 37-åringen i varetekt.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Mener politiet at det finnes et våpen?

– Det holder vi åpent. Når hendelsesforløpet er uklart, er det av betydning å finne det, om det finnes. En gjenstand kan ha vært brukt, men det betyr ikke at vi vet hvordan hun ble drept, sier politiadvokat Cecilie Gulnes.

Hun gjentar at politiet ikke mener det var noe bildrap.

– Hvis det finnes et drapsvåpen, kan han fjerne det, påpeker Gulnes.

Fulgt av helsepersonell

37-åringen er for tiden innlagt til tvangsobservasjon på Dikemark sykehus. Ansatte fra sykehuset fulgte ham inn i rettslokalet da fengslingsmøtet startet torsdag formiddag.

Mandag skal den siktede 37-åringen tilbakeføres til fengsel.

De tre sakkyndige som vurderer 37-åringens tilregnelighet har en frist til 31. januar, men har bedt om utsettelse.

Tilbakeføringen til fengselet er uavhengig av dette.

Det er spesialistene i psykiatri Andreas Eirik Hamnes og Kjersti Narud sammen med nevropsykolog Anne Lill Ørbeck som undersøker 37-åringen.

Han har hele tiden nektet straffskyld for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. Han mener ifølge forsvarer John Christian Elden at han er frisk og tilregnelig.

Politiadvokat Cecilie Gulnes opplyste til retten at etterforskningen vil være avsluttet før sommeren.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger