NRK Meny
Normal

To menn siktet for voldtekt av prostituerte

En 22-åring og en 57-åring er varetektsfengslet i Oslo tingrett, mistenkt for voldtekt og ran av nigerianske prostituerte.

Morset

Forsvarer Peder Morset sier den 22 år gamle mannen benekter å ha gjort noe straffbart i saken. bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

To menn er i Oslo tingrett varetektsfengslet, mistenkt for voldtekt og ran av nigerianske prostituerte.

Etter det NRK får opplyst rykket politiet natt til mandag ut til en leilighet i utkanten av Oslo sentrum etter melding fra en kvinne som sa hun trengte hjelp.

Da politiet kom frem var det to menn og ti kvinner tilstede i leiligheten.

– Kvinnene var nigerianske, og ut fra de opplysningene som har kommet frem etterforskes denne saken som voldtekt og ran, sier politiadvokat Hilde Strand ved Oslo politidistrikt.

– Det har fremkommet i forklaringene at i alle fall flere av kvinnene var prostituerte, legger hun til.

En eller flere voldtekter

Det er ikke klart hvor mange av kvinnene som skal ha blitt voldtatt.

– Siktelsen går på en eller flere voldtekter, og det tallet kan endre seg. Men det er ikke holdepunkter for at alle er utsatt for voldtekt, sier Strand.

– Hva kan du si om relasjonen mellom kvinnene og de siktede?

– Det er et sentralt spørsmål som politiet nå jobber med å avklare. I denne saken er det ganske naturlig å gjøre undersøkelser opp mot hallikvirksomhet og menneskehandel, men foreløpige opplysninger gir ikke indikasjoner på at de siktede kan knyttes til dette.

Nekter straffskyld

De to mennene, en 22-åring og en 57-åring ble i ettermiddag varetektsfengslet i tingretten. 22-åringen i fire uker, 57-åringen i to uker. De to nekter straffeskyld.

– Han benekter å ha gjort noe straffbart, og sa seg ikke skyldig etter siktelsen som er forelagt ham. Siden saken er helt i innledningsfasen ønsker ikke jeg å gå noe mer inn på detaljene, sier 22-åringens forsvarer Peder Morset.

58-åringens forsvarer har ikke besvart NRKs henvendelser.

Sedelighetsavsnittet ved Oslo-politiet får nå bistand av Seksjon for organisert kriminalitet i den videre etterforskningen.

– Dette er en prioritert sak. Vi har hatt lignende saker, og man kjenner til at prostituerte er ekstra sårbare for å bli utsatt for denne typen handlinger, sier politiadvokaten.

Den 22 år gamle mannen er etter det NRK erfarer tidligere dømt til betinget fengsel for seksuell omgang med barn under 16 år.

– Jeg ønsker ikke å uttale meg om tidligere forhold, sier advokat Morset.

58-åringen er ikke kjent av politiet fra tidligere.Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger