Siktet for trusler mot profilert journalist

En 36 år gammel mann er i Oslo pågrepet og siktet for grove trusler mot en profilert journalist. Mannen fremstilles trolig for varetektsfengsling i morgen.

Video Siktet for trusler mot profilert journalist

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Politioverbetjent Øyvind Nordgarden i Oslo politidistrikt Politiet bekrefter at de tror en pengekrangel var motivet for truslene.

Det var i går kveld at politiet slo til og pågrep den 36 år gamle mannen, som er av norsk opprinnelse. Mannen er etter det NRK får opplyst siktet for grove trusler mot den profilerte journalisten.

Det var journalisten som selv anmeldte saken, og politiet mente truslene var så alvorlige at de gikk til pågripelse.

– Vi har mottatt en anmeldelse fra en person som har følt seg truet. Dette har vi valgt å ta alvorlig. Vi har pågrepet en person mistenkt for dette forholdet og vi vurderer videre fengsling av denne personen i løpet av morgendagen, sier politioverbetjent Øyvind Nordgarden i Oslo politidistrikt til NRK.

Han vil ikke gå i detalj om mannen som er pågrepet, som ikke er kjent for politiet fra før. Politiet vil heller ikke gå inn på hvor alvorlige trusler er det snakk om.

– Jeg ønsker overhodet ikke å kommentere noe rundt fornærmede, sier Nordgarden.

Pengekrangel

Motivet for truslene skal være en uenighet om et større pengebeløp. Etter det NRK kjenner til skal journalisten ha forklart at han lånte penger av 36-åringen, og at truslene ble utløst av manglende tilbakebetaling. Journalisten og hans familie skal ha blitt truet både via telefon og tekstmeldinger.

Politiet bekrefter at de tror en pengekrangel var motivet for truslene.

– Jeg vil bekrefte at den siktede i saken gir opplysninger om at mannen skylder penger. Utover det vil jeg ikke gi nærmere kommentarer, opplyser Nordgarden.

Den siktede satt i kveld i avhør på politihuset i Oslo, og blir trolig fremstilt for varetektsfengsling onsdag. Mannens advokat ville ikke kommentere saken overfor NRK i kveld.

Saken etterforskes nå av seksjonen for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger