NRK Meny
Normal

Jensen siktet for brudd på våpenloven

– Jeg kan bekrefte at min klient også er siktet for brudd på våpenloven, sier advokat Jens-Ove Hagen, som er forsvarer for den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen.

Eirik Jensen

Siktelsen mot politimannen Eirik Jensen gjelder også brudd på våpenloven.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Hagen sier til NRK at det skal være snakk om et våpen Eirik Jensen har fått utlevert fra Oslo politidistrikt. Siktelsen skal handle om brudd på reglene for lagring og oppbevaring av våpenet.

– Det handler om et våpen han har brukt i undervisningstjeneste og som han oppbevarte på sitt kontor. Det finnes sikkert noe som sier det ikke er i overensstemmelse med våpenloven. Så Spesialenheten finner det sikkert naturlig å sikte ham for det, sier Hagen lettere oppgitt.

I NRKs Nyhetssenter får du fortløpende nyhetsoppdateringer.

– Andre ting å tenke på

Jens-Ove Hagen

Advokat Jens-Ove Hagen mener hans klient har mer alvorlige ting å tenke på enn brudd på våpenloven.

Foto: Falch, Knut / NTB scanpix

– Jeg anser siktelsen for brudd på våpenloven i dette tilfellet som noe man kunne sammenlignet med et tilfelle der Økokrim sikter noen for brudd på regnskapsloven. Nå skal jeg ikke bagatellisere det, men min klient har helt andre ting å tenke på om dagen, fortsetter forsvareren.

Her kan du lese alt om Jensen-saken.

Jensen er siktet for grov korrupsjon i forbindelse med en narkotikasak der en 47 år gammel investor fra Bærum, Gjermund Erik Cappelen, foreløpig er fengslet for å ha importert store mengder hasj. 47-åringen skal ha sagt at han har gitt penger til Jensen over flere år.

Jensen har forklart at den siktede 47-åringen var hans informant, men ifølge advokat Benedict de Vibe, som forsvarer Cappelen, nekter hans klient for dette. Han sier at de to har hatt et vennskapelig forhold i mange år.

Skuffet etter avhør

47-åringen, som har vært varetektsfengslet i flere uker, har innrømmet besittelse av mellom 80 og 90 kilo hasj.

Jensen satt i går kveld i et flere timer langt avhør hos Spesialenheten for politisaker. Etter avhøret uttrykte advokat Jens-Ove Hagen sterk skuffelse over utfallet.

–Vi forventet at de ville presentere dokumentasjon for historien. Vi fikk ikke presentert noe slikt. Det var ingenting i nærheten av bevis, sier Hagen.

LES OGSÅ: Politidirektøren: – Troverdighet er grunnleggende for tilliten til politiet

LES OGSÅ: Mangeårig kollega om Eirik Jensen: – En mer rakrygget person skal man lete lenge etter

Avviser å ha mottatt penger

Jensen avviser at han har mottatt penger, varer eller tjenester fra Cappelen.

I mediene har beskyldningene mot ham samtidig haglet, uten at han har fått sjanse til å forsvare seg. Jensen er fortvilet over situasjonen, ifølge forsvareren. Hagen forteller at dette har vært en påkjenning for hans klient.

– Han er helt fortvilet og har det svært tungt. Veien videre er lang og tung, ikke minst for Jensen som sitter isolert 24 timer i døgnet, sa advokaten.

LES OGSÅ: Jensens advokat – Vi har ikke fått presentert noen bevis for beskyldningene

LES OGSÅ: Spanere fotograferte siktet politileder

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger