Sier ja til å bli ny leder i KrF

Lederspørsmålet i Kristelig Folkeparti er løst. Stortingsrepresentant Knut Arild Hareide har nå bestemt seg for å si ja til å stille som lederkandidat på landsmøtet til våren.

Video Hareide stiller som lederkandidat

VIDEO: Når Knut Arild Hareide sier ja til å bli leder, kommer han også til å bli valgt. Han har ingen motkandidater.

– Jeg har vært i tvil om jeg er den rette til dette, men jeg er veldig sikker på at jeg har lyst til å lede KrF. Jeg er veldig motivert, også får KrF avgjøre om jeg er den rette, sier Knut Arild Hareide til NRK.

De siste ukene har en rekke fylkeslag foreslått Hareide som ny KrF-leder etter Dagfinn Høybråten, men først nå sier han ja til å stille.

Dermed er lederspørsmålet i KrF endelig løst. Når Knut Arild Hareide sier ja, kommer han også til å bli valgt. Han har ingen motkandidater.

Intern strid

Vinteren 2004 overtok Dagfinn Høybråten ledelsen etter Valgerd Svarstad Haugland i et parti som den gang slet med store indre motsetninger.

I dag slåss partiet mot sperregrensen, og har også nå vært preget av indre uro. Men intern strid og dårlige meningsmålinger skremmer ikke Hareide.

– Jeg opplever at KrF i dag er et samlet parti, og vi ønsker og stå sammen framover. Jeg tror den krevende tiden som vi har lagt bak oss, gjør at hele partiet er motivert til å vise det beste. Og det beste av KrF trenger Norge, sier han.

– KrF er et parti jeg lenge har vært engasjert i lenge, og jeg opplever at vi har en misjon i norsk politikk - å kjempe for de som trenger det mest, sier Hareide, som var statsråd og sjef for Miljøverndepartementet i 2004-05.

Uttaler seg ikke om Frp

Hareide skal lede partiet fram mot Stortingsvalget i 2013, men foreløpig vil han ikke svare konkret på et av de mest betente spørsmålene i KrF - forholdet til Fremskrittspartiet.

– Jeg tror ikke at vi nå skal diskutere regjeringsamarbeid.

Hva mener du om Frp?

– Vi skal ta stilling til dette, men det må vi først gjøre i 2013, og det skal ikke jeg gjøre alene. Hele partiorganisasjonen skal være med på det, sier Hareide.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ