Siem håper kampfiksing-siktelse er begynnelsen på slutten

Kjetil Siem, generalsekretær i Norges Fotballforbund (NFF), håper siktelsen mot en storkommisjonær i Norsk Tipping er begynnelsen på slutten i kampfiksingssaken.

Kjetil Siem, generalsekretær i Norges Fotballforbund, om at tippekommisjonær er siktet i kampfiksingssaken.

Kjetil Siem, generalsekretær i Norges Fotballforbund, om at tippekommisjonær er siktet i kampfiksingssaken

Politiet siktet torsdag en av Norsk Tippings kommisjonærer, som også er en av landets største, for medvirkning i kampfiksingssaken i norsk fotball.

– Det er klart at politiet ikke gjør dette bare for å gjøre det. Alvorlighetsgraden er absolutt, sier Siem til NRK torsdag kveld.

Politiet gjennomførte fra 17-tiden torsdag en razzia hos kommisjonærens tippekiosk. Samtidig med razziaen slo politiet til mot eierens bolig et sted i Oslo-området. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

– Uvant og rart

Siktelsen og razziaen er et ledd i politiets etterforskning av kampfiksingsskandalen i norsk fotball, som har blitt rullet opp i sommer. Foreløpig er 5 personer siktet i saken, opplyser politiet.

– Vi får bare håpe at dette bidrar til at vi kommer til bunns i komplekset, og det er alt vi kan håpe på, sier Siem.

(Saken fortsetter under bildet)

Tippekommisjonær siktet for medvirkning til kampfiksing

RAZZIA: Politiet gjennomførte en razzia hos tippekommisjonæren, som ligger i Oslo sentrum, torsdag kveld (personen på bildet har ingenting med saken å gjøre).

Foto: NRK

– Vi har full tillit, selvfølgelig, til politiets arbeid. Vi kan egentlig bare vente og ta det som det kommer, legger han til.

– Det er litt uvant og litt rart, men samtidig får vi bare håpe at dette er begynnelsen på slutten, avslutter han.

Seks kommisjonærer - 70.000 på én time

Kampfiksing innebærer at personer kan betale spillere eller andre involverte i et idrettsarrangement, for eksempel en fotballkamp. Personene som deltar i manipulasjonen kan videre tjene penger på spille på at akkurat disse hendelsene inntreffer, for eksempel et spesifikt resultat.

Personer som skal sette penger på fiksede kamper går via kommisjonærer i Norge eller utlandet.

Det er kombinasjonsspill på to kamper i juni, Østsiden - Follo (4-3) og Frigg - Asker (7-1) som utløste mistanke om kampfiksing.

(Saken fortsetter under bildet)

Politiet henter eieren av tippekommisjonæren hjemme

PÅGRIPES: Her henter politiet storkommisjonæren ved sin egen bopel i Oslo-området torsdag kveld.

Foto: NRK

NRK vet at det ble spilt påfallende mye på disse to kampene hos seks ulike kommisjonærer i Norsk Tipping. Det skjedde innenfor det vi kaller Stor-Oslo, og det ble spilt for 70.000 kroner i løpet av én time,

Politiadvokat Christian Stenberg

PÅ SAKEN: – Vi etterforsker med fullt trykk, sier politiadvokat Christian Stenberg.

Foto: Ingrid Vestre Haram / NRK

Kilder hevder overfor NRK at én av disse kommisjonærene var involvert i forsøk på å fikse Follo-kamper på midten av 2000-tallet.

Flere avhør

I kveld varsler politiet flere avhør.

– Vi etterforsker med fullt trykk. Vi kommer tilå gjennomgå beslag, foreta nye avhør og gjøre regnskapsmessige undersøkelser, sa politiadvokat Christian Stenberg til NRK tidligere i kveld.

Norsk Tipping var intetanende om torsdagens razzia før den var i gang.

Det ble tidlig i saken pekt på at et eks-jugoslavisk miljø med utspring i Sverige kan være involvert i den norske fiksingen.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger