Shell stanser alle CHC-flyvninger i Norge

Shell stanser alle sine passasjerflyvninger med CHC helikopterservice til oljeplattformen Draugen inntil videre etter helikopterstyrten fredag.

Oljeplattformen Draugen på Haltenbanken

STANSER FLYVNINGER: CHC opererer samtlige av Shells flyvninger til oljeplattformen Draugen i Norskehavet.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

– I lys av fredagens tragiske ulykke ønsker Shell en gjennomgang med CHC helikopterservice i Norge som en ekstra forsikring på at alle operasjonelle krav og definerte standarder er oppfylt, sier Kitty Eide, kommunikasjonssjef for Shell, drift og prosjekt i Norge.

Kitty Eide

– Vi har fire regulære flights til Draugen per uke, og vi arbeider nå med å finne alternative helikopterleverandører for våre operasjoner i Norge i denne midlertidige situasjonen, sier Kitty Eide i Shell Norge.

Foto: Shell

CHC opererer samtlige av Shells flyvninger i Norge til de to plattformene Draugen og Knarr. Sistnevnte drives av BG Norge. Eide understreker at suspensjonen ikke gjelder Shells bruk av CHC utenfor Norge.

Ifølge Eide kommer også Shells globale tilsynsavdeling for lufttransport til å være involvert i sikkerhetsvurderingen.

– Vi har fire regulære flights til Draugen per uke, og vi arbeider nå med å finne alternative helikopterleverandører for våre operasjoner i Norge i denne midlertidige situasjonen.

– Har backup-løsning for nødsituasjoner

Eide sier Shell fortsatt kommer til å jobbe tett sammen med CHC helikopterservice for å finne ut om alle sikkerhetskrav er gode nok. Hun ønsker ikke svare på om flykanselleringen får noen konsekvenser for de ansatte på plattformen.

– Konsekvensen er at inntil vi har en alternativ helikopterleverandør, så vil det ikke være regulære flighter til Draugen, men vi har selvfølgelig en backup for eventuelle nødssituasjoner.

Ifølge Eide vet de foreløpig ikke hvor lang tid det midlertidige flystansen vil vare.

– Det er vanskelig å si hvor lang tid dette vil ta.

Får dette noen økonomiske konsekvenser for Shell?

– Ikke som vi kan kommentere på nå.

CHC: – Forstår Shell

– Vi har forståelse og respekt for at Shell ønsker en avklaring og verifisering av at vi innfrir kravene til virksomheten, sier Arne Roland, administrerende direktør i CHC helikopterservice til NRK.

Roland sier de samarbeider tett med Shell, og forventer at de finner en løsning i løpet av noen få dager.

– Vi jobber nå så raskt vi kan med Shell, så forventer vi å komme i gang igjen så fort som mulig.

– Vi gjør det selvfølgelig klinkende klart at vi kommer aldri til å kompromisse med sikkerhet, og skal til enhver tid drive i overensstemmelse med de kravene som er til virksomheten vår, sier Roland.

Kan dette få økonomiske konsekvenser for dere?

– Vi forventer jo at Shell får de nødvendige avklaringer, så får vi ta den diskusjonen hvis det kommer til det.

Frykter dere å miste andre kunder etter dette?

– Vi jobber tett sammen med kundene. Hvis det er behov for det, skal vi påse at de får anledning til å snakke med oss og verifisere at kravene er innfridd, sier Roland.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger