NRK Meny
Normal

SFO-forslag moderert

Fremskrittspartiets forslag om at foreldrene skal styre og ha ansvaret for skolefritidsordningen er blitt kraftig kritisert - og blir nå moderert.

Kritikerne hevder at forslaget vil bety slutten for SFO fordi kommunene ikke lenger skal ha ansvaret, samtidig som foreldrene skal finansiere hele ordningen.

Men på landsmøte i dag sa nestformann Per Sandberg at det er en misforståelse at Frp utelukker at kommunene kan ha ansvaret for SFO.

- Det som ligger i vårt programs innstilling, er rett og slett at vi ønsker i mye større grad at foreldre skal styre SFO, og finne ut hva som er riktige behov. Det er ikke alltid slik at kommunen gir det beste tilbudet til foreldrene. Vi sier jo ikke at foreldrene skal eksludere kommunene, sa Sandberg.

Ifølge Sandberg kan frivillige organisasjoner være vel så flinke til å drive en SFO, og at hvis det finnes bedre og alternative tilbud bør foreldrene få velge det. Det handler om valgfrihet, sa Sandberg.

Også Siv Jensen er enig i det. Hun sier at uten kommunale tilskudd vil det automatisk vokse frem smartere og rimeligere løsninger enn det mange kommuner tilbyr i dag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger