NRK Meny
Normal

Setter renta i uvisshet

Klokka 10.00 får vi vite om Norges Bank endrer styringsrenta. Først i morgen tidlig får vi svaret på om britene fortsatt vil være en del av EU.

Øystein Olsen

Sentralbanksjef Øystein Olsen og hovedstyret i Norges Bank offentliggjør i dag rentebeslutningen etter sentralbankstyrets juni-møte.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Samme dag som britiske borgere skal strømme til stemmelokalene for å avgjøre Storbritannias fremtid i EU, blir det kjent hva hovedstyret i Norges Bank har besluttet å gjøre med renta.

De fleste ekspertene venter uendret styringsrente, på 0,5 prosent, og at sentralbanken legger til grunn at britene forblir i EU.

Fordi Norges Bank legger vekt på forutsigbarhet i rentesettingen, vil det komme som en overraskelse og føre til kraftige utslag i markedene, dersom rentene likevel endres.

Mest interessant fra sentralbanken torsdag blir trolig en ny pengepolitisk rapport, som forteller hvordan sentralbanken ser for seg at renteutviklingen blir fremover.

Rentebanken fra mars antydet at sentralbanken ser for seg å kutte renta til 0,25 prosent innen september.

Men den pengepolitiske rapporten kan fort bli lite verdt dersom britene stemmer for å forlate EU. Det er ventet at en eventuell Brexit vil føre til langt kraftigere markedsutslag enn dersom resultatet blir at et flertall stemmer for å forbli i EU.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger