Setter inn helgevakter og tilkallingsvakter for å løse problemene i passkontrollen

Justisminister Anders Anundsen (Frp) så grensekontrollen på Oslo lufthavn med egne øyne onsdag. Han og politimester Jon Steven Hasseldal i Øst politidistrikt har nå hatt et «konstruktivt møte» for å finne løsninger, ifølge Anundsen.

Anders Anundsen

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) møter politimesteren og den lokale ledelsen ved politistasjonen på Gardermoen onsdag.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) er nå på Oslo lufthavn for å se på problemene knyttet til passkontrollen.

Anundsen har diskutert situasjonen med politimester Jon Steven Hasseldal i Øst politidistrikt og ledelsen ved Gardermoen politistasjon.

– Det har vært et godt og ryddig møte. Og den uenigheten jeg leser om i nettaviser er betydelig mindre enn det som fremkommer der. Vi har snakket ærlig om utfordringene som er her. Skissen jeg har fått presentert fra Jon Steven Hasseldal tror jeg kommer til å løse utfordringene vi står i akkurat nå, sier Anundsen.

Tiltaksskissen som Hasseldal har lagt fram består blant annet av å bemanne opp passkontrollen i helgene.

– Den består av flere elementer. Vi skal utdanne noen helgevakter, slik at vi kan ta unna disse «toppene». I helgene kommer det inn flere fly samtidig, og da er det mest effektivt at vi har helgevakter og tilkallingsvakter som vi kan ta inn, sier Hasseldal.

– Jobber seg syke

De siste ukene har passkontrollen vært så underbemannet at kontrollørene får høyt blodtrykk, belastningsskader og stresslidelser, ifølge Vernetjenesten i politiet.

De truer med å stenge grensekontrollen på Gardermoen på fredag dersom det ikke kommer tiltak for å bedre situasjonen. Det betyr avlyste flyginger inn og ut av landet.

– Vi har kalt inn til et møte med verneombudene i morgen kl. 10. Vi håper å finne en løsning på dette, sier Hasseldal.

Kritiserte politimesteren

Kravet fra vernetjenesten kommer bare dager etter at justisminister Anders Anundsen (Frp) kunngjorde at det kommer 14 nye stillinger til grensekontrollen mens han rettet krass kritikk mot politimester Jon Steven Hasseldal.

Men det var ikke justisminister Anders Anundsen som kom på løsningen om å styrke Gardermoen politistasjon med 14 nye ansatte. Det var politimesteren – som statsråden beskyldte for å drive med ansvarsfraskrivelse i beste sendetid – som ordnet opp selv, ifølge politidirektøren.

– Enhver politimester må foreta tøffe prioriteringer. Det er vi enige om og det har vi alltid vært. Jeg er glad vi har fått på plass en pakke som politimesteren i Øst har jobbet fram, som ikke bare handler om stillinger, men også andre tiltak, sier Anundsen i dag.

Justisministeren er misfornøyd med måten bemanningsutfordringer har blitt løst på av politimesteren i Øst politidistrikt.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger