Senterpartiet behandler nytt varsel

Senterpartiet har fått et nytt varsel etter at Navarsete-saken ble kjent, opplyser partiet til Dagsavisen.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum.

Senterpartiet politianmeldte torsdag meldingen som ble sendt til Liv Signe Navarsete i 2016. Nå har partiet fått et nytt varsel på bordet.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Informasjonsrådgiver på Senterpartiets partikontor, Ragnar Kvåle, bekrefter varselet overfor NRK. Det var Dagsavisen som først omtalte saken.

Kvåle sier til NRK at partiet har fått inn ett varsel, men vil ikke si hvem varselet har kommet fra eller hvor mange det gjelder.

– Vi håndterer saken med Liv Signe. Og så har det kommet en ny sak etter at den ble kjent 11. april, som ikke er avsluttet, sier Kvåle til Dagsavisen. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, av respekt overfor den som har varslet og den det har blitt varslet om.

Generalsekretær Knut M. Olsen, som håndterer varslingssaker i partiet, vil ikke la seg intervjue.

Fikk grov melding

Striden rundt hvem som sendte en grov melding til tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete i 2016 har skapt store overskrifter de siste ukene. Etter saken ble kjent i media for to uker siden, har belastningen vært så stor at Navarsete er blitt sykemeldt på ubestemt tid.

Den grove meldingen ble sendt fra en hyttetur i Åre i Sverige. På hytteturen var det totalt ti personer, hvor åtte hadde verv i Senterpartiet. Ingen av dem har så langt har stått fram og tatt på seg ansvaret for meldingen.

Har levert politianmeldelse

Torsdag leverte Olsen en anmeldelse til politiet i Lærdal, der Navarsete bor. Politiet vil i løpet av kort tid avgjøre om de starter etterforskning.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum, som ga avsenderen frist ut onsdag til å stå fram, sier at det ikke var ønskelig fra partiet sin side å måtte politianmelde saken.

– Generalsekretæren har jobbet hardt for å komme til bunns i denne saken, slik at Liv Signe skulle få en beklagelse, og for at de potensielt ni som ikke har gjort det, skulle slippe å ha det hengende over seg, sier han.

Torsdag ble det også kjent at Morten Søberg, som eier telefonen som meldingen til Navarsete ble sendt fra, vurderer å anmelde saken til politiet. Søberg, som nekter for å ha sendt meldingen, sier til Adresseavisen at han har søkt juridiske råd.

Avsenderen av den sjikanøse meldingen som Liv Signe Navarsete mottok i 2016, har ikke meldt seg. Nå blir saken politianmeldt.

– Ingen garanti

På programmet «Torp» onsdag sa Navarsete at hvis hun som 16-åring hadde fått en slik melding fra ledende personer i Senterpartiet, ville hun aldri satt sine ben i partiet igjen.

Senterungdommens leder, Ada Johanna Arnstad, sier til NRK at man ikke kan garantere at seksuell trakassering aldri vil skje.

– Ingen steder i samfunnet kan man ha en garanti på at seksuell trakassering ikke kan skje – det kan vi heller ikke garantere i Sp. Men slik jeg kjenner partiet har vi en inkluderende og god kultur som er trygg for ungdom. Vi i Sp og Senterungdommen har lagt ned en stor innsats i vinter for at Sp skal være en trygg organisasjon for alle som vil engasjere seg, sier hun.

Arnstad oppfordrer enhver som opplever noe ubehagelig i Senterpartiet om å varsle til generalsekretær Olsen.

– Vi skal være et trygt sted for unge og voksne i Senterbevegelsen, sier hun.

– Ikke bare for min egen del, men for alle jenters del, sa Liv Signe Navarsete i Torp.

Liv Signe Navarsete gjestet «Torp» onsdag kveld.

SISTE NYTT

Siste meldinger